Video | Politie zoekt slachtoffer en getuigen van zware en laffe kopschop-mishandeling in Peperstraat (schokkende beelden)

Update: <a href="https://www.sikkom.nl/kopschopper-heeft-zich-gemeld-bij-de-politie-zit-vast-en-wordt-vervolgd-voor-zware-mishandeling-en-poging-doodslag/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">de verdachte is aangehouden</a>. Om de rechtsgang niet te frustreren en omdat de beelden moeilijk kunnen zijn voor het slachtoffer en zijn familie hebben we de video verwijderd.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen en ander beeldmateriaal. Dat is er. Want wij krijgen zojuist een ander filmpje binnen van dezelfde mishandeling, maar dan vanuit een andere hoek.

Slachtoffer gezocht

En tot slot: er is nog geen aangifte gedaan. Nou is het bij zulke geweldsincidenten ook niet per se noodzakelijk. Zo meldt het Openbaar Ministerie: “De meeste misdrijven zijn ambtshalve vervolgbaar. Dat wil zeggen dat de verdachte ook zonder dat er aangifte is gedaan vervolgd kan worden. Bij een klein aantal delicten kan het wel nodig zijn dat er aangifte gedaan wordt. Dat zijn zogenaamde klachtdelicten.”

Nou, daar valt deze mishandeling niet onder. Dit is gewoon vervolgbaar zonder aangifte. Maar het wordt voor de politie wel een stukkie makkelijker als het slachtoffer zich meldt. Daarom deze oproep.

En tot allerlaatste slot: racistische reacties worden verwijderd. Bij herhaling volgt een ban.