Video | Medewerkers en studenten RUG protesteren vanwege ruw politieoptreden bij vorige demonstratie

Hoe de politie de vorige bezettingsactie beëindigde.

Medewerkers en studenten van de RUG demonstreerden vanmiddag bij het Academiegebouw. Ze zijn boos over de hardhandige aanpak van de politie bij het laatste protest.

Actievoerende studenten werden twee weken geleden, op donderdag 25 april, hardhandig aangepakt door de politie. Ze demonstreerden in het Academiegebouw en wilden het pand niet verlaten voordat docent Susanne Täuber weer zou worden aangenomen, waarop de politie ze letterlijk het gebouw uitsleepte. Op videobeelden is te zien dat dat er ruw aan toe gaat. Studenten worden aan hun kleding uit het gebouw gesleept en over de grond getrokken. Ook worden er wat tikken uitgedeeld met een wapenstok.

Studenten en medewerkers niet veilig

Personeelsleden van de RUG organiseerden de bijeenkomst. De studenten kwamen uit solidariteit met het personeel, laat een woordvoerder van Occupy Rug weten.

Volgens de aanwezigen bewijst het optreden van de politie nog maar eens dat studenten en medewerkers niet veilig zijn aan de RUG. En laat dit precies het onderwerp zijn waar Susanne Täuber zich mee bezighield. Ze was onderzoeker sociale veiligheid en uiterst kritisch op de RUG. Volgens de studenten en Susanne is dit de reden van haar ontslag. Maar volgens de RUG ligt een verstoorde arbeidsverhouding hieraan ten grondslag. De rechter gaf de uni gelijk.

De RUG deed de deuren van het gebouw vandaag op slot, zodat daar niet nogmaals gedemonstreerd kon worden.

De politie onderzoekt momenteel of het geweld tegen de studenten inderdaad buitensporig was.