Video | Ruiten van 9 auto's gesloopt op Ulgersmaweg. Niet eerste keer dat daar misgaat

Zuur, heel zuur wakker worden voor een stuk of tien autobezitters die hun mobiel op de Ulgersmaweg hadden geparkeerd. De ruiten zijn ingeslagen.

Zuur, heel zuur wakker worden voor een negen autobezitters die hun mobiel op de Ulgersmaweg hadden geparkeerd. De ruiten zijn ingeslagen.

Glas ligt overal. In de goot, op de stoep en op de stoelen van de auto’s. Van sommige wagens zijn een raam in geslagen, bij anderen twee of meer. Er zitten gewone auto’s tussen, eentje met Duits kenteken en een werkbusje.

Politie vraagt eigenaren om aangifte te doen

Volgens een omwonende en de inzender van het filmpje is niet alleen afgelopen nacht misgegaan. „Er staat al een week een auto met ingeslagen ruit. En eergisternacht is er bij onze camper, die ook in dat rijtje stond, ingebroken. De accu, omvormer, kachel en JBL-box zijn gestolen. Misschien heeft iemand iets gezien of gehoord en anders is het goed om mensen te waarschuwen dat ze daar niet hun auto neerzetten. Er is hier namelijk erg weinig zicht op.”

De buurtgenoot weet niet of afgelopen nacht spullen zijn ontvreemd. Dat weet de woordvoerder van de politie ook nog niet. Wel is de politie op de hoogte van het spoor van vernieling. „We zijn gebeld door een omstander en troffen bij negen auto’s sporen van inbraak aan. We hebben de eigenaren achterhaald en aangespoord aangifte te doen. Helaas hebben we niet iedereen kunnen bereiken, daarom hebben we brieven achtergelaten met de vraag of mensen online aangifte willen doen.”