Video | Studente treft na stappen shovel met sleutel erin aan: ‘Gaan we een ritje maken?’

Hoe mooi was het (ook voor Sikkom) geweest als Anneloes op de shovel naar haar studentenkamer terug was gereden? En hoe dom was dat geweest van Anneloes? Ze had de helderheid van geest het niet te doen en keurig de sleutels uit het voertuig te halen. Want, als de keurige Anneloes al met de gedachte speelt om te joyriden dan moet er een zieke geest zijn die ook daadwerkelijk tot actie overgaat. Ze mailde gelijk het bedrijf en besloot vanochtend de sleutels terug te brengen.

Je strompelt naar huis na het stappen om thuis nog eem af te pilsen en wat kom je onderweg tegen? Een shovel met daarin keurig de sleutel in het slot. Drank maakt de man/vrouw* overmoedig (Spreuken 20:1, Oude Testament) en hoe groot is dan de verleiding even een ritje te maken?

Het was precies het dilemma waar Anneloes mee te dealen had in het holst van de Groninger nacht. In de omgeving Verlengde Visserstraat/Westersingel binn’ ze momenteel de boudel overhoop aan ’t halen en dus vind je daar typische zaken als bulten zand, hopen stenen en shovels.

Keurige Anneloes

En hoe mooi was het (ook voor Sikkom) geweest als Anneloes op de shovel naar haar studentenkamer terug was gereden? En hoe dom was dat geweest van Anneloes? Ze had de helderheid van geest het niet te doen en keurig de sleutels uit het voertuig te halen. Want, als de keurige Anneloes al met de gedachte speelt om te joyriden dan moet er een zieke geest zijn die ook daadwerkelijk tot actie overgaat.

Ze mailde gelijk het bedrijf en besloot vanochtend de sleutel terug te brengen. Wat een topwijf. Hoe dat ging?

* Doorhalen wat van toepassing is