Video | Topman UMCG roept op mee te lopen met fakkeltocht: ‘Ook voor kinderhartcentrum’

Hij vindt het eigenlijk &#8217;te triest voor woorden&#8217;. Maar ook Ate van der Zee, topman bij het UMCG ziet in dat de noodzaak tot actie er wederom is. Hij roept op om mee te lopen met de fakkeltocht. In eerste plaats als protest tegen de gaswinning, <a href="https://www.sikkom.nl/bijna-100-000-handtekeningen-om-kindhartcentrum-in-umcg-te-houden-hoofd-cardiologie-verbijsterd-over-besluit/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">maar ook voor behoud van het kinderhartcentrum</a>.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis windt er geen doekjes om: “Groningers verdienen meer respect en erkenning. Onze regio heeft ongelooflijk veel talent en prachtige dingen te bieden. Het is dom daar geen oog voor te hebben. Dat geldt ook voor de kinderartszorg zoals we die al decennia lang kennen in het UMCG.”

Afstand houden

Daarnaast roept van der Zee op tot een veilige fakkeltocht. “Houd tenminste anderhalve meter afstand en draag een chirurgisch neus-mond-masker.” Medeorganisator Chris Garrit bevestigt dit: “Dit is noodzakelijk vanwege corona-restricties én de brandveiligheid. Zorg dat je niet te lang op een plek blijft stilstaan zodra de optocht begint. Blijf niet lang napraten na het doven van de fakkel en volg altijd de instructies van de organisatoren op.”