Video | Trekker dumpt auto aan de Euvelgunnerweg waar vreemd scootervolk op afkomt. "Ik voel me onveilig"

Trekker dumpt auto en scooterjonkies doen beetje dapper?

Het is 09.05 uur als maandagochtend ineens een dikke trekker met frontlader door de Euvelgunnerweg broest. Hij dumpt een auto in de berm voor een paar woningen, waar later allemaal vreemd scootervolk op af komt. Ehmmm, wtf!?

Een buurtbewoner vindt het ‘helemaal niet tof’. „Er wordt hier ineens een auto gedumpt. Nou, hele berm naar de kloten. En vervolgens lopen daar een stuk of acht, negen jonkies van een jaar of twintig, helemaal in het zwart gekleed en op scooters, die auto te inspecteren. Wat moeten zij daar?”

De auto is gedumpt op een plek waar ook wel eens straatraces plaatsvinden. En dat roept argwaan op bij de bewoners. Een van hen filmt de jonkies die een beetje dapper om de auto lopen te dreutelen, waarop ze naar haar beginnen te roepen. (Die beelden hebben we op verzoek niet opgenomen in het artikel). „Ik voelde me bedreigd”, zegt ze. „Ze zeiden: waarom film je ons? We weten nu waar je woont.”

Hoewel de bewoner melding maakte bij de politie, staat de auto er nog steeds. En daardoor voelt ze zich onveilig. „Ik heb de poorten dicht, camera’s aan en er staat een luchtbuks naast m’n bed. Waarom komt niemand die auto ophalen!?”

Politie op de hoogte

De politie laat weten inderdaad meerdere meldingen te hebben gekregen over de gedumpte auto, waarop zij ter plaatse zijn gegaan. Zij hebben de auto toen met lint afgezet, en zij hebben buurtonderzoek gedaan. Ook hebben ze contact gehad met de persoon van wie de auto is. „Die persoon moet de auto binnen twee weken verwijderen”, vertelt de woordvoerder. „De gemeente is ook op de hoogte. Dus als er binnen twee weken niets gebeurt, dan kan de gemeente ook iets betekenen.”

Wat de auto met die gastjes te maken heeft, weet de politie ook niet. Wel zijn ze bekend met meldingen van de scootertypes.