Video | Typisch Groningen: zo kun je ook een bank verhuizen. <3

Zo kan het ook natuurlijk

De vele studenten in Stad zorgen voor typische eigen identiteit van Groningen. Denk bijvoorbeeld aan de onbeperkte sluitingstijden en daaraan gekoppelde geweldige uitgaansleven. De bruisende en levendige binnenstad is voor een groot deel ook op het conto van studenten te schrijven.

En wat te denken van alle strapatsen van Vindicat, en dan bedoelen we nu eem de positieve zoals Kermesse. Het feest waar iedereen verkleed naartoe gaat met als gevolg om 4 uur ‘s middags een dronken ‘konijn’ die danst voor een schoenenzaak. Ook typisch studenten: bier kopen per rolcontainer. En alle swapfietsen, die zijn er ook vooral dankzij de studenten.

Typisch


En wat te denken van alle deelscooters. Of de internationale bezorgers. Er is zo ongelooflijk veel typisch studenten in Groningen dat het bijna niet meer opvalt. Behalve voor buitenstaanders. Of als het echt heel erg opmerkelijk is. Zoals deze drie gasten die een bank verhuizen over de Emmasingel. Niet door te tillen, op een aanhangwagen of een bakfiets. Maar gewoon rollen over de weg, voortgetrokken en geduwd door twee scooters en een dude die de bank vasthoudt.

Gotta love Groningen!