Video | Zieke fik op A7: dikke kraan in brand na klapband. En dat met 'Driving home for Christmass' op de radio

Telescoopkraan in de brand op de A7 tussen Drachten en Groningen

Op de A7 tussen Drachten en Groningen, ter hoogte van de afrit Frieschepalen, is een telescoopkraan vanochtend in brand gevlogen. Inmiddels is de snelweg weer vrijgegeven en de zijn de files opgelost, maar het was dikke boudel.

De snelweg werd volledig afgesloten waardoor een enorme monsterfile ontstond. Gelukkig werd al snel een rijstrook richting Stad alsnog opengegooid, waardoor het verkeer weer een beetje op gang kwam. En inmiddels zijn de files dus opgelost. Wel al met al een hoop vertragings, maar gezien de net binnengekomen video valt goed te begrijpen dat alle rijstroken op slot moesten.

Niemand gewond


Wat een fik. Niet best. Maar gelukkig is de chauffeur zonder verwondingen er vanaf gekomen. ,,Onze machinist was onderweg naar een hijsklus van chalets, ergens boven Drachten. Op volle snelheid kreeg hij een klapband. Dan klapt er nogal wat, want zo’n band is 1,5 meter hoog’’, zegt directeur Derrick Russcher van de firma Russcher in Staphorst. ,,Waarschijnlijk is het rubber in de rondte gevlogen en heet geworden. In de buurt zit een grote dieseltank.’’

De machinist is ongedeerd, meldt hij. ,,Dat is voor ons het allerbelangrijkste.’’ Russcher vermoedt dat de telescoopkraan total loss is. De firma Kielstra Kraanverhuur uit Heerenveen neemt de hijsklus van de chalets over.

Hulde voor muzikant Sander

Om het fileleed wat te verzachten sprong muzikant Sander met zijn gitaar uit de auto om op de vluchtstrook een spontaan kerstconcert te geven. Mooi.

Video van de fik is van Jan Blokzijl.