Vier dode schapen in weiland naast Meerstad. Boer vermoedt een slachtpartij van een wolf

Foto van ANP

Foto van ANP

De wolf rukt op. De een vindt het mooi. De ander is boos. En daartussen zweeft de massa. Maar het beest komt hoe dan ook dichterbij. Dat is zeker. De wolf is genesteld in Drenthe en wordt regelmatig gespot in de natuurgebieden en weilanden ten Oosten van Stad. Afgelopen week zijn zelfs vier schapen doodgebeten. Het werk van de wolf, vermoedt de boer.

Het gaat om boer Jelle Dikkema uit Scharmer. Hij luidt de noodklok bij RTV Noord . Op zijn land vlak naast Meerstad, de ‘nieuwe’ Groninger stadswijk tussen Harkstede en Stad (mooi landelijk gelegen aan het water), zijn de schapen dood gebeten. Op het filmpje van Noord is te zien dat het vlakbij de bebouwing gebeurde.

„Dat is wat een wolf ook doet”

De boer werd gebeld omdat vier schapen zouden zijn ontsnapt. Schier onmogelijk dankzij goede afrasterings. Maar was echt zo. Sterker: bij aankomst ziet hij dat kudde van 65 schapen was opgedeeld in vier of vijf groepen. „Dat gebeurt nooit”, vertelt Jelle aan de omroep. „Ik liep twintig meter het land in en zag tot mijn grote schrik een dood schaap. Hij was in zijn hals gegrepen en dat is wat een wolf ook doet.”

Er wordt onderzoek gedaan naar of het echt een aanval van een wolf was. Maar die uitslag komt pas in februari. Duurt te lang, vindt Jelle, die ondertussen hoopt dat de provinciale politiek ingrijpt . „Hij komt heel dicht bij de bewoonde wereld en dat is toch wel schrikken. In Drenthe is de wolf heel actief en daar wordt ook opgetreden. De provincie helpt agrariërs met de afrasteringen, maar de provincie Groningen geeft niet thuis.”

Lees meer bij RVT Noord