WUT: Peerd van Ome Loeks is foetsie – alleen de sokkel staat nog bij het hoofdstation

<em>UPDATE: <a href="https://www.sikkom.nl/peerd-van-ome-loeks-dankzij-oplettende-sikkom-lezer-weer-terecht/" target="_blank" rel="noopener">Paard is weer terecht</a>!</em>

Het Peerd van Ome Loeks is vannacht ontvreemd. Niemand heeft tot nu toe enig idee wie de daders zijn en waarom het beeld is gestolen.

Het is een treurig beeld voor het hoofdstation. De lucht is grauw. Het grijze stadsbalkon ontneemt het zicht op het prachtige eeuwenoude station. En het Peerd van Ome Loeks, de bloeiende roos op een dorre akker, is gone. Foetsie. Alleen de sokkel staat er nog.

Welke trots volgt

De politieke partij 100 % Groningen voert campagne om het beeld naar de binnenstad te verhuizen, maar zegt tegen Noord niks met de ontvreemding van de Groninger trots te maken te hebben. Ook de politie en gemeente tasten nog in het duister.

Er lijkt een vloek te heersen op 050-iconen. Gister het demasqué van de FC met de lege Euroborg, de rode kaarten, zoveelste nederlaag en Padt. ‘Groningen nummer 1 studentenstad staat dankzij de kamercrisis onder druk. En nu is het peerd spoorloos.

Dus: kan iemand de Martinitoren in de gaten houden?

Update: eem speculeren

Ook nog eem speculeren over mogelijke daders. De kans is groot dat het een streek of grap is. Er worden wel vaker opmerkelijke attributen uit het straatbeeld ontnomen. Zoals een enorm ornament van de ijsbaan , of de gorilla van The Student Hotel .

Ook sommige studenten willen uit naam van ontgroening nog weleens wat gappen. Wat te denken van vrijgezellenfeestjes. Is allemaal mogelijk. Net als Vak P van FC Twente. Komende donderdag staat de bekerwedstrijd tegen de Tukkers op het programma.

Dat is een beladen duel. Al sinds de jaren 050 zijn er spanningen tussen supporters van beide clubs, wat regelmatig leidt tot relletjes en opgewonden standjes. Zeker in het verleden. Het beeld van Groningen jatten zou een dikke streek zijn.

Als een supportersclub zich al opheft omdat een spandoek wordt ontvreemd , hoeveel pijn doet het dan als een van de lokale iconen zijn sokkel wordt gerukt en verdwijnt? Komt ook nog eens bij dat een paard het logo van Twente siert.

Onterechte speculatie over Vak P weggejast.

Lees hier meer over het Peerd van Ome Loeks . Is een mooi stukje Groninger geschiedenis.