Waar is de kerstboom van Lambik? Iemand heeft 'm bruut doorgezaagd en meegenomen. Lekker dan

Before versus after.

De meeste mensen doen rondom kerst altijd een beetje extra leuk en lief. Maar sommige mensen hebben lak aan de kerstgedachte, blijkt maar weer. Een of andere droeftoeter heeft de kerstboom van Lambik bruut doorgezaagd en gejat. Lekker dan.

Bedrijfsleidster Loes ontdekte het vanmorgen, vertelt mede-eigenaar Hendrik Linnewiel. De kerstboom stond voor de deur op het terras, in een standaard. Hij was een metertje of twee hoog. En er zaten lampjes in. Wat er over is gebleven is een afgezaagd stammetje met een paar zijtakjes. Mogelijk is ‘ie doormidden gezaagd, omdat ‘ie op slot stond. „We hadden er zo’n kabelslot omheen, zoals je ook met terrasstoelen doet.”

Nieuwe kerstboom kopen

Het mocht niet baten. De 2 meter hoge boom bleek niet veilig en is weg. Linnewiel en zijn collega’s vinden het vooral heel stom. „Waarom zou je dit doen”, vraagt de mede-eigenaar zich hardop af. „Zit je dan, thuis, met je gestolen kerstboom. Dat is toch niks aan?”

Lambik had de boom er neergezet voor een beetje extra gezelligheid. „Met oudjaar willen we hier ook oliebollen verkopen. Inclusief warme chocolademelk en glühwein en zo. Kerstboompje erbij: helemaal gezellig.” Dat plan gaat uiteraard nog gewoon door. „We gaan een nieuwe boom kopen.” Er zit niets anders op.

Mocht iemand weten waar de kerstboom van Lambik is, dan horen we ‘t graag.