Wat een grap: Holland Norway Lines annuleert eerste afvaart vanuit Duitsland

Veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines.

Veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines. Foto: archief Anjo de Haan

De MS Romantika zou op 18 april voor het eerst vanuit het Duitse Cuxhaven naar Noorwegen varen. Maar de afvaart is geannuleerd omdat de voorbereidings langer duren dan verwacht.

Holland Norway Lines vaart nu nog vanuit de Eemshaven naar Noorwegen maar vanweg struggles met de eigen kade werden tig afvaarten geannuleerd en de hele brut verhuisd naar Duitsland. Daar zou het allemaal goed komen. Niet dus, meldt RTV Noord.

Cuxhaven is een tijdelijke oplossing voor de andere tijdelijke oplossing: de verhuizing naar Emden. Maar ook in Duitsland loopt HNL tegen moeilijkheden aan. „HNL werkt momenteel samen met de plaatselijke autoriteiten om de regelingen voor certificering, douane en verkeer, en operationele details af te ronden’, aldus de rederij

Duurt lang

De eerste afvaart vanuit Cuxhaven naar Noorwegen stond op het menu voor dinsdag 18 april om 15.30 uur. Maar dat gaat niet lukken vanwege ‘de nodige logistieke en operationele voorbereidingen met zich meebrengt’.

Een woordvoerder van HNL bevestigt de annulering tegen de regionale omroep: „Zoals je misschien kunt voorstellen moet er veel gebeuren voordat we de hele operatie goed en wel kunnen verhuizen.”

HNL heeft de eerste afvaart vanuit Duitsland nu twee dagen later gepland, op donderdag 20 april.