Wat een te gekke week in het Stadspark. Smaakt naar veel meer. Daarom: wie zie jij graag komen?

Foto van Knelis – bewerkt in Paint door ons Knelis – bewerkt in Paint door ons

Terwijl de echo van de vele optredens in het Stadspark deze week nog nadreunt op het trommelvlies. De kater na Green Day, Weezer, Fall Out Boy en Guns N’ Roses in 24 uur niet te harden is. En de zweetplekken in petje, shirt en boxer een ongenadige uitdaging vormen voor de wasmachine, doemt de vraag op: en volgend jaar dan?

Mojo heeft meermalen uitgesproken van het Stadspark een permanente festivallocatie te maken, vergelijkbaar met het Goffertpark in Nijmegen, die op termijn 65.000 mensen kan ontvangen. Ter vergelijking: bij Guns N’ Roses waren dik 50.000 rockers aanwezig. Zeker is dat Stadspark Live, dat Mojo samen met Spot Groningen organiseert, volgend jaar weer op het programma staat. Grote kans dat Mojo die gelegenheid, net als nu, aangrijpt om in de dagen daarna weer een paar grote concerten te plannen in Grunn. Alle faciliteiten staan er dan immers al.

Wie dan?

De vraag is alleen: wie moet er dan komen. Daar gaan wij uiteraard niet over. Maar misschien helpt het Mojo wel een beetje met kiezen. Zeker als veel mensen hun favoriet doorgeven. En sowieso is het interessant om te zien waar Stad en Ommeland het meeste zin in hebben. Dus kom maar door met de menings. En aanvullen met andere acts mag uiteraard ook!