Wat staat er op Groningse fietspaden? Wat je er in ziet, zegt veel over de mentale gezondheid

Foto van Hilde. Gespot op het fietspad in Beijum

Foto van Hilde. Gespot op het fietspad in Beijum

Het is voer voor psychologen: wat zie jij in de witte vlekken op fietspaden in Groningen? Een maag-darmkanaal? Of Pippi Langkous die zittend op een rots naar de rookpluim van een enorme fik kijkt?

Een gek wezentje kan ook, oppert Ellen hier. Maar het zou ook de 20-weken echo van Alex Soze kunnen zijn. Of het kwakje van een enorme zeemeeuw die in alle vroegte de restanten voor HOEK heeft opgepeuzeld. Misschien is het een oud fossiel van een uitgestorven dier. Of een Stadjer die een zwijn heeft geschoten en meesleurt naar huis.

Scooter met benzinemotor

Daarom dus voer voor psychologen. Iedereen ziet er wat anders in en wat je erin ziet zegt veel over de mentale gesteldheid. Wat ook veel zegt: slechts weinigen zien in een oogopslag wat daadwerkelijk wordt uitgebeeld: een scooter met benzinemotor. Want die mogen iet meer tuffen op veel fietspaden in Groningen.

Het gaat dan vooral om fietspaden langs kwetsbare groenstroken, zoals in het Noorderplantsoen en Beijum. Want die uitlaatgassen zijn niet goed voor het struikgewas. Ding is alleen wel: mensen moeten nu dus omrijden met hun vervuilende scooter of brommer, waardoor ze meer uitlaatgassen uitstoten.

Naja, het mysterie is in ieder geval opgelost.