Weet je nog? Die FC-man die in onderbroek Feyenoord moest kijken. Zeven Rotterdammers zijn ervoor opgepakt. Lekker!

Het FC broekie.

Ken je dat filmpje nog van die gast die in onderbroek naar de wedstrijd Feyenoord - Olympique Lyon moest kijken afgelopen zomer? Dat was helemaal niet zo’n lollige ervaring voor de Stadjer. De politie heeft er zeven Rotterdammers voor opgepakt.

We schreven er van de zomer dit verhaal over.

Ze intimideerden en mishandelden de 21-jarige gast in het filmpje, die samen met zijn 16-jarige broertje in De Kuip was om hun favoriete club Feyenoord aan te moedigen. Die speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympique Lyon. De 21-jarige man droeg een zwart sportbroekje van FC Groningen en dat werd niet getolereerd door een aantal Feyenoorders. De man kon ‘t broekje inleveren.

Op het filmpje van VKMag is al te zien dat dat niet heel subtiel gaat. Terwijl de man in zijn onderbroek voorbij loopt, krijgt hij wat ziektes naar z’n hoofd geslingerd en wordt hij nog even ruw geduwd. Maar de man moest veel meer shit ondergaan, blijkt nu. Hij werd uitgescholden, geslagen en meermalen hard geduwd. Zo hard dat hij tussen de stoeltjes van de tribune viel, waarop ze zijn sportbroek uittrokken. Geen toffe ervaring, kun je je zo voorstellen.

De man besloot aangifte te doen waarop een onderzoek werd gestart. De verdachten die zijn aangehouden zijn tussen de 22 en 39 jaar oud. Uit de verhoren zal blijken wie er straks voor moeten komen. Hopelijk krijgen ze goed op hun flikker want: alsjeblieft, waar gaat het over. Het was nota bene een vriendschappelijke wedstrijd.