Winterwelvaart is terug! Met twintig historische schepen. Verlicht en al. Het ultieme kerstgevoel

Grunn verandert in een winters sprookje tijdens Winterwelvaart. Foto: Knelis

Grunn verandert in een winters sprookje tijdens Winterwelvaart. Foto: Knelis

Winterwelvaart is terug! Op 16, 17 en 18 december kun je weer het ultieme kerstgevoel opdoen tijdens dit evenement langs de kades van het Lage en Hoge der A. Zónder ongezellige corona-beperkingen. Jeeej!

Historische schepen meren aan tijdens Winterwelvaart en worden sfeervol verlicht. Dit jaar zijn het er maar liefst twintig. Het levert vaak prachtige plaatjes op, waardoor Winterwelvaart een van de meest gefotografeerde evenementen van Stad is.

Langs de kades worden kraampjes opgetuigd, een gezellige wintermarkt waar je heerlijk overheen kunt kuieren. Gluhwijntje hier. Chocomelletje daar. Je waant je op een Duitse kerstmarkt, maar dan mooier. Leuk feitje: tijdens deze korte wandeling passeer je maar liefst 28 rijksmonumenten, zoals oude pakhuizen. Alsof je in een schilderij loopt.

Gratis optredens en concertjes

Ín de schepen worden het hele weekend optredens en concertjes gegeven. En ook in het Museum aan de A en de Akerk kun je je een weekend lang onderdompelen in muziek, theater en poëzie. En dat allemaal voor niets! Dankzij een bult vrijwilligers is het festivalletje helemaal gratis.