Wtf: 'Levende gans in studentenkamer' met hakenkruis en Davidster loeigroot aan de muur

Het tafereel afgelopen vrijdagavond. Eigen foto

Groningen heeft vreemde kostgangers. Zowel onder Stadjers als studenten. We kijken dan ook niet snel meer ergens van op. Maar vanochtend toch eem een keihard WTF-momentje op de Sikkom-burelen.

Update

De dierenambulance heeft twee doodsbange en gehavende ganzen uit het huis gered. Lees daarover hier meer.


Het begint met een berichtje in de inbox: „Raar tafereel hier in de straat. Er zit een gans in een van de studentenhuizen boven de winkel aan de overkant. Op de muur van de kamer is een enorm hakenkruis geschilderd. Is dit een soort doorgeslagen studentengrap? Of een abject ritueel in voorbereiding?”

„Is toch niet normaal”

Op de foto is inderdaad te zien dat een enorm hakenkruis de muur ontsiert. En de kop van een gans, maar dat kan ook een opblaasding of knuffel zijn. De inzender weet echter zeker dat het een levend beest is. „Hij loopt daar gewoon een beetje rond in de kamer. Is toch niet normaal, een gans in de kamer.”

Inderdaad niet best. Een tamme gans kun je prima als huisdier houden , mits je in een buitengebied woont. Met een groot stuk grasland voor het beest en weinig mensen in de buurt die last hebben van het gegak. En ook belangrijk: ganzen zijn groepsdieren. Ze mogen dus nooit alleen worden gehouden.

Een Vindicathuis


Absurd. Zeker niet in combinatie met de muurtekeningen. Kortom, om een niet zo lang verhaal wat langer te maken: alle reden om aan te bellen. Helaas doet niemand open op zaterdagochtend rond 11:30 uur. Maar tijdens die exercitie wordt wel duidelijk dat aan de andere muur een enorme Davidster is geschilderd.

Buren melden dat het hen niks verbaast. „Het is een Vindicathuis,” verzucht een van hen. De zoektocht op Google bevestigt die lezing. Het gaat inderdaad om een huis van het corps. Omdat de studenten zelf niet opendoen maar eem telefonisch melden bij Vindicat-eindbaas Adriaan Zoetmulder.

„Beschamend”

„Het is beschamend”, steekt Adriaan na enig uitzoekwerk van wal. „Helaas kan ik niet achter elke voordeur van al onze huizen kijken, maar ik ben het hier totaal niet mee eens. Dit kan echt niet. We kijken naar welke maatregelen we precies kunnen treffen tegen het hele huis, dat zijn we nu aan het onderzoeken.”

Om te voorkomen dat een heksenjacht ontstaat, melden we niet om welke straat het gaat. Het kan overigens ook zijn dat het gaat om een Only Gans-account. Maar daar gaan we niet vanuit.