Zo komt de nieuwe Gerrit Krolbrug eruit te zien. Volgens de eerste plannen dan

Render van de nieuwe brug

Render van de nieuwe brug

Duurt lang. Sowieso nog 2029, maar grote kans dat de oplevering van de nieuwe Gerrit Krolbrug nog later wordt. Daarover hebben we gister al een boos stuk gepend. Vandaag een follow-up want het eerste voorzichtige ontwerp van de nieuwe verbinding tussen Stad en de Noordelijke woonwijken ligt op de plank.

Volgens Rijkswaterstraat zijn diverse wensen van bewoners en gemeente meegenomen in het ontwerp van de brug. Mede daardoor is de bouw vertraagd naar uiterlijk 2029. Of misschien nog langer. Jep, de polonaise in het bejaardentehuis onder leiding van Lucille Werner is een stuk sneller. Maar vroeg of laat komt de nieuwe brug en grote kans dat ie eruit komt te zien zoals op het plaatje.

Duuuuuuurt lang

Dat betekent dat de brug een stuk hoger wordt en dat de helling al veel eerder op de Korreweg begint. Het is volgens Rijkswaterstaat niet anders. Door die verhoging ontstaat wel ruimte voor een parallelweg die onder de brug doorloopt. Een soort promenade waar het lekker slenteren of sporten is.

Om te voorkomen dat Beijum, De Hunze en Ulgersmaborg tot 2029 moeilijk bereikbaar zijn, wordt een tijdelijke noodbrug voor fietsers en wandelaars aangelegd. Daarvoor worden tijdelijke hellingbanen aangelegd waardoor ook mindervaliden over een van de fietsarmen kunnen. Maar ook die bouw duurt nog wel eem. Op zijn vroegst in 2027.