Zware biermishandeling op de Paterswoldseweg. De bierenbeulen ruimden alles wel keurig op. Dat dan weer wel

Er wordt veel gezeken op studenten. Vooral omdat ze overal een rotzooi van maken. Dat is natuurlijk niet zo. Net zoals overal heb je lui die de boel verstieren. Maar er zijn veel meer mensen die wel fatsoen hebben.

Dat geldt ook voor studenten, zag Kees Bos in de Paterswoldseweg. Aan het begin van de avond banjerde een groep studenten vol goede moet, met grote dorst en met een winkelkar vol kisten bier richting een feestje. Daar is het bier nooit aangekomen.

Keurig!

“Het ging mis”, vertelt Koos. Het wagentje tuimelt en de flesjes kukelen op de stoep en het asfalt. Een slagveld. Zonde van het gerstenat, ook al is het Bavaria. Maar wat daarna gebeurde was wel goed voor het aanzien van het studentenvolk in Stad.

“Eén van de groep liep naar me toe en vroeg of ik een stoffer en blik voor ze had”, appt Kees. “Ze hebben alles weer keurig opgeruimd. Dikke plus voor deze studenten en een keer wat positiefs over ze, dacht ik zo.” Is zo. Daarom ook maar eem aandacht hiervoor. Alleen maar negatieve aspecten belichten zorgt er uiteindelijk voor dat iedereen denkt dat studenten alleen maar ellende brengen. Is niet zo. Doet geen recht aan de realiteit. Want het zijn net mensen, jonge mensen.