Adults only: dit weekend ‘Witte Wieven’ Ghost Tour op de Suiker

Witte wieven, op z’n Gronings ook wel ‘widde juffers’ genoemd. Ze komen veelal voor in volksverhalen en zijn een prachtig mythisch overblijfsel. Het is de naam voor vrouwenfiguren die in sagen voorkomen en soms goedaardig, soms kwaadaardig zijn. (Beetje net als de vrouwen van nu zeg maar)

Deze spookachtige verschijningen zouden op speciale tijdstippen en locaties zich vertonen. Ze kunnen ijselijk gillen of ze kondigen zich aan door een plotselinge koude wind. Ze kunnen de toekomst voorspellen, verleiden en baby’s verwisselen. En door middel van zang en dans kunnen ze mensen laten verdwijnen.

Samenwerking van veel studenten

De folkloristische wezens zijn dit weekend de inspiratie voor een ‘Ghost Tour’. Wie durft kan vrijdag- en/of zaterdagavond een spannende route volgen op het Suikerunieterrein. Aan de voorstelling werken docenten en studenten mee van de Hanzehogeschool, Noorderpoort, Minerva, Terra en Alfa College. Een mooie collab dus! Een ticket kost twee euro en is ter plekke middels een tikkie te betalen. Start is bij de Bietenbrug aan de Energieweg.

Psst, hier meer afleiding: