Aegir (subvereniging van Vindicat) publiceert Slet van de Zomer Bokaal

Aegir

Het is bijna een jaar geleden dat we de Bangalijst van Vindicat publiceerden. De afgelopen periode zijn excuses aangeboden en is beterschap beloofd. Maar helaas zijn we weer in het bezit van een vergelijkbaar stuk proza.

Dit keer gaat het om de Slet van de Zomer Bokaal in De Ster, het clubblad van G.S.R. Aegir, de roeivereniging die in 1878 werd opgericht als sub-vereniging van Vindicat atque Polit. Kennelijk heeft de studentenvereniging sinds afgelopen winter een slet van het seizoen-verkiezing. Daar pennen ze vol trots over in het blad:

Tekst in het Aegir Clubblad

Slet van de Zomer Bokaal

Afgelopen editie heeft u kennis mogen maken met de Slet van de Winter Bokaal. Deze werd met open armen ontvangen en daarom is het tijd voor een update. Allereerst, GT’16 ligt nog dagelijks te kroelen met haar Zwaarst leger. Waar zij de koude wintermaanden nog de lakens deelde met BD’15 heeft ze in deze hitsige zomertijd toch echt meer een man van het kaliber SvdF’15 nodig. Om haar verder tijdelijk niet meer tot last te zijn heeft een kritisch panel gekeken aan wie zij de wisselbokaal mag overdragen. Er waren natuurlijk meerdere gegadigden voor deze prestigieuze prijs in de running, maar helaasch er kan er maar eentje winnen.

Niet zomaar een mijne Damesch en Heeren, de vrouw die er met de Slet van de Zomer Bokaal vandoor gaat is een jong hertje die afgelopen jaar de oceaan is overgestoken om onze G.S.R. te betreden, we hebben het over AT’16. Ze had het al zo snel naar haar zin dat ze besloot haar dagelijkse avontuurtjes met ons te delen via Insta vlogs. Ondertussen heeft ze naast vloggen en koken een wekelijkse taak aan haar Dutchie lijst bijhouden die afgelopen maand is aangevuld met: GV’16, RT’16 en FN’16. Wij zullen u een tipje van de sluier oplichten over de komende projecten van AT’16, want binnenkort zal ze in opdracht van ons haar eerste vlog online zetten over haar tips en tricks over hoe ze toch al die Aegir mannen naar zich toe weet te trekken. Wilt u nou toegang tot de allereerste behind-the-scenes-opnames? Mail dan naar…

* GV’16 is een codenaam om leden te duiden. Heet je Gerard Vos en ben je in 2016 lid geworden van Aegir, dan ga je de boeken in als GV’16. We hebben de initialen aangepast vanwege privacyredenen.

Met de Sletbokaal in de hand cultuuromslag prediken

Elders in het blad staat een overzicht wie er met wie seks heeft gehad de afgelopen periode. Het is geen Bangalijst, maar de vrouwonvriendelijkheid spat er vanaf. En dat in een tijd waarin verenigingen terecht onder de loep liggen. Zelfs het NOS-journaal is twee weken geleden daarvoor nog uitgerukt naar Groningen.

In het item op de staatsomroep verkondigt Stijn Derksen, rector van Vindicat, nog dat er een cultuuromslag is geweest. “We zijn geschrokken van alle incidenten en ophef. We hebben ons best gedaan om kritisch naar onze eigen cultuur te kijken.” Het lijkt erop alsof de subverenigingen aan de kritische blik zijn ontsnapt.

Angst voor de anonieme redactie

Reden voor een vrouwelijk lid van Aegir om ons hierover in te informeren.  Behalve dat het zeer vrouwonvriendelijk is, heerst er dankzij de publicatie ook een angstcultuur op de verenging. “Niemand weet wie in de redactie van de bokaal zit, ze zijn en wanen zich ongrijpbaar. Ze kunnen straffeloos hun gang gaan.”

Voor ons alle reden om eem te bellen met het bestuur van de subverenignig van Vindicat. Aan de telefoon abactis der GSR Aegir. Ze is pas net een week in functie en reageert verbolgen als ze via messenger foto’s van teksten in haar clubblad onder ogen krijgt. “Oh jee, hier schrik ik van.”

Reactie Aegir

“Ik begrijp heel goed dat dit vrouwonvriendelijk overkomt. Dit is vrouwonvriendelijk. Ik weet hier zelf niet het fijne van af, of hoe dit tot stand is gekomen. Dit is gebeurd in het afgelopen bestuursjaar, toen ik nog niet in functie was. Ik ga mijn voorganger contacten voor verdere uitleg en betreur dit enorm.”

Update:

Vindicat heeft Aegir voor een jaar geschorst voor alle verenigingsactiviteiten.

Psst, hier meer afleiding: