Al honderden aanmeldingen studentendemonstratie voor versoepelingen

Onder de naam ‘ De Student uit Isolement‘ demonstreren universitaire studenten aankomende woensdag op de Vismarkt. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de psychische problematiek onder jongeren door de lockdown.

Op zondagmiddag staan er al ruim vijfhonderd studenten op ‘aanwezig’, maar de bedoeling is dat er woensdag 10 maart zelfs duizend studenten meedoen aan de demonstratie. Allemaal om aandacht te vragen voor de toenemende problemen onder jonge mensen tijdens deze crisis.

Volgens ‘De Student uit Isolement’ is het dan ook de hoogste tijd voor versoepelingen. Enkele suggesties van de organisatie: terrassen open voor jongeren, meer fysiek onderwijs, en weg met de avondklok. Alles om de druk iets te verlichten. Want zo kan het niet langer, stellen ze.

‘Er zijn eerstejaarsstudenten die hun studiegenoten nog nooit in het echt hebben gezien’

Nikki Potze, een van de organisatoren, tegen Dagblad van het Noorden:

,,Begrijp me goed. Ik wil heus niet meteen dat het land wordt opengegooid. Mensen die tegen alle maatregelen zijn, zochten al contact met ons, maar dat zien wij toch anders. Wij snappen best dat maatregelen nodig zijn om besmettingen tegen te gaan. Maar we moeten niet vergeten dat er naast Covid nog andere factoren van belang zijn, zoals het psychisch welzijn. We willen graag dat er meer wordt onderzocht wat er mogelijk. Vooral het online-onderwijs zijn we echt wel zat. Het motiveert totaal niet. Er zijn eerstejaarsstudenten die hun studiegenoten nog nooit in het echt hebben gezien. Gewoon pijnlijk.’’

Meer lezen? Check vooral het hele interview met Nikki Potze op Dagblad van het Noorden.

Psst, hier meer afleiding: