AlcoSlush verovert vanuit Groningen heel Nederland en doet dat in alle smaken

Foto geleend van StappenGroningen.nl

In vergelijkbare tropische omstandigheden staat Jannes Smit twee jaar geleden ergens in Groningen achter de toog. Samen met collega’s zucht hij onder de hitte en ze vragen zich af: wat voor verkoelend drankje kunnen we serveren?

Uitkomst van de brainstormsessie: de AlcoSlush. Een slush puppy met drank. Jannes bedenkt het recept, maakt een paar proefjes en overtuigt een fabriek van zijn vinding. Twee jaar later wordt AlcoSlush verkocht in veertig hippe en minder hippe etablissementen door heel Nederland, waaronder in vier kroegen in de Groninger binnenstad.

“Per kannetje verkocht”

“Afgelopen jaar is de verkoop van Alco Slush begonnen in De Tapperij, Het Vaatje, Sunny Beach en Allround. Dat gaat hartstikke goed. In Het Vaatje worden ze zelfs per kannetje verkocht, vijftien rietjes erin en gaan!”, vertelt Jannes. Volgens de Winschotenaar schuilt het succes van het drankje in de eenvoud en eindeloze mogelijkheden.

Foto geleend van StappenGroningen.nl

Alcohol pleuren in een slush puppy is niet heel vernieuwend, dat erkent Jannes ook: “Normaal heb je per dag een bak slush in één smaak, daar doe je dan wodka bij in. Onze slush is ook de basis, maar daar kan van alles bij om het op smaak te brengen. Van Boswandeling tot Flugel, van bruine rum tot whisky, van limonade tot absint.”

AlcoSlush is sneller dan bier

In de door Jannes gefabriceerde slush zitten al een zoetje en zuurtje verwerkt. Die hebben van zichzelf weinig smaak, maar versterken wel de smaak die in het glas erbij wordt gedonderd. Doorgaans is dat een shotje van 0,2 cl. Maar als je een beetje lief doet tegen de kastelein, kun je de hoeveelheid alcohol allicht wat opkrikken.

“De smaak wordt echt gemaakt in het glas, en dat maakt het verschil met al die andere (alcoholhoudende) slushs. Het werkt echt heel eenvoudig: slush tappen in een mooi glas, smaak erbij doen en klaar. Het gaat nog sneller dan een biertje tappen.” Benieuwd naar de ijskoude borrel? Klik hier voor meer info of huphup naar de kroeg.

 

Psst, hier meer afleiding: