Alex Soze heeft iemand aangereden, het slachtoffer mishandeld en is er vervolgens ervandoor gegaan

De Groninger shockvlogger Alex Soze (echte naam Alexander M.) zit (of zat) vast vanwege doorrijden na een aanrijding en mishandeling van het slachtoffer. Dat gebeurde in oktober 2020 in Groningen. Een paar maanden geleden heeft de rechter Alex veroordeeld voor drie maanden gevangenisstraf en een schadevergoeding van bijna 1100 euro.

Simon loopt eind oktober langs het oude tankstation aan de Turfsingel. De baan voor linksaf is afgesneden vanwege wegwerkzaamheden en het is druk, dus wandelt hij met zijn vriendin over het afgesloten wegdek. Niks aan de hand, totdat Alex S. begint te flippen.

“Hij stapte uit en sloeg me direct”

“Alex stond in de rij en ik zag hem al aardig gek worden vanwege de drukte. Rijdt hij ineens tussen de wegafzetting door en rijdt hij mij aan”, vertelt Simon. De Stadjers schrikt en maakt in een reflex een verbaasd gebaar. “Toen begon hij te claxonneren, reed me nog een keer aan en over mijn voet heen.”

Uit woede geeft Simon een tik tegen de spiegel van Alex. Dat trekt de shockvlogger slecht. “Hij stapte uit en haalde direct uit met zijn vuist. Die slag wist ik af te weren, maar de volgende kwam er alweer aan. Die wist ik gelukkig ook op te vangen.”

Nog meer klappen en knietjes

Vervolgens duikt Simon in elkaar om zichzelf te beschermen. Dat is maar goed ook. “Ik kreeg een knietje tegen mijn hoofd, die ik gelukkig ook grotendeels wist af te weren, maar ik raakte wel uit balans en klapte met mijn hoofd tegen een fiets aan.” Licht beduusd weet Simon vervolgens nog een knietje op te vangen die bedoeld was voor de held die ertussen kwam. “Die was nog een maatje grote dan Alex.”

Door de tussenkomst ziet Simon kans om zijn pet van de grond te pakken en hij ziet dat omstanders de politie bellen. Op datzelfde moment springt Alex in de auto. “Hij reed door rood weg en schepte daarbij bijna nog een fietser.”

Uitspraak rechter

Na het incident doet Simon aangifte op het bureau. Daar blijkt dat er meerdere telefoontjes waren binnengekomen over dezelfde auto, “die als een dolle door de stad gejaagd heeft.” Inmiddels heeft de rechter zich dus over de zaak gebogen. De edelachtbare is zelfs een paar maanden geleden al tot een vonnis gekomen: drie maanden brommen en 1100 euro schadevergoeding.

Wie is Alex Soze

Alex Soze maakt zich al tijden belachelijk op Insta, Facebook en Youtube met compleet idiote filmpjes waarin hij agenten uitscheldt, expres boetes pakt, een winkelmedewerker intimideert, giert om de aanslag op Peter R. de Vries en en het neersteken van de agent vanwege de avondklokcontrole.

Ondanks dat veel mensen zich vreselijk ergeren aan zijn filmpjes en ronduit onbeschofte gedrag, heeft hij er een verdienmodel van gemaakt. Zo verkoopt hij shirtjes met zijn levensmotto: ‘Alles kan kapot, maar Alex niet’. Nou. Wel dus. In ieder geval voor drie maanden.

Simon is een gefingeerde naam. De echte naam is bekend bij de redactie.

Psst, hier meer afleiding: