Alles duurder. De Voedselbank drukker. Daarom ’t Gare Keukentje: breng wat over is, pak wat nodig is

De inflatie is hoog. Dat zorgt ervoor dat veel mensen in de financiële problemen komen en zichzelf niet meer kunnen bedruipen. Gevolg is dat de rijen bij de Voedselbank groter worden en dat steeds meer Stadjers verstoten blijven van voldoende eten, warmte en verzorgingsproducten. Voor hen is ’t Gare Keukentje.

De Gare Keuken is een initiatief van Cynthia en staat aan Boterdiep Westzijde 9 in Bedum. Via Oproepjes voor Groningers op Facebook roep Cynthia een ieder op om spullen te doneren. “Mocht je weer aan de voorjaarsschoonmaak zijn begonnen en kom je houdbare voedingsmiddelen of andere boodschappen tegen die je niet gebruikt? Zoals shampoo of schoonmaakmiddelen? Breng ze dan gerust naar de Gare Keuken.”

Ongeacht inkomen

Volgens Cynthia mag iedereen, “ongeacht inkomen”, gebruik maken van de Gare Keuken. Het is de bedoeling dat mensen die spullen over hebben het achterlaten in de kast. En dat iedereen die een potje tomatenpuree, tube tandpasta of een flacon shampoo nodig heeft en dat niet kan betalen, het eruit kan pakken. Of, beter gesteld, zoals Cynthia het zelf op de kast heeft geschreven: “Breng wat je niet meer gebruikt. Neem mee wat je nodig hebt!”

Mocht het keukentje door enorme toeloop te vol raken, dan belooft Cynthia dat ze de rest naar de Voedselbank brengt. “Samen helpen we hen die het nodig hebben, en zo verspillen we ook minder.”

Psst, hier meer afleiding: