Alles of niets voor Groningen Giants – zondag moet Leiden verslagen worden

 

Groninger Giants

Het kan verkeren: vorig jaar dik feest voor de Groningen Giants (American Football) na het ongeslagen kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie. Nu is het billenknijpen. Degradatie terug naar de Eerste Divisie dreigt. Zondag is de alles of niets-wedstrijd tegen Leiden Lightning.

Het is een moeilijk jaar geweest voor de Giants. Niet zo gek, promoveren naar de Ere is misschien wel makkelijker dan het vege lijf behouden. Het is een bijna natuurkundige sportwet, die ook opgaat voor de Groningers. Zondag is de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, tegen de directe concurrent voor degradatie uit Leiden.

Alleen winnen telt. Gelijkspel of verlies betekent een roemloze terugtocht. Bij winst degraderen de Leidenaren. Om zoveel mogelijk steun (lees publiek) op de been te krijgen, haalt de organisatie van alles uit de kast. Er is extra entertainment, een halftime challenge en er worden in de de rust snacks uitgedeeld.

Daarbovenop zijn de twee vertrouwde commentatoren aanwezig om het toegestroomde publiek een live verslag van de wedstrijd voor te schotelen. Om alles nog imposanter te maken, wordt opgeroepen om in het groen te komen. Zodat Leiden met knikkende knieƫn aan de wedstrijd begint.

De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. Entree is gratis. Meer informatie op de Facebookpagina van het event.

Psst, hier meer afleiding: