Ambachtelijke en verse dipjes, salades en desserts van FLO. te koop bij Jumbo-supermarkten in Stad

FLO. Jumbo

Corona vraagt om veel creativiteit van ondernemers en dan met name de horeca. Restaurant FLO. weet daar wel raad mee. Hun Balagan Box is al tijden een enorme hit en sinds een paar dagen verkopen ze kant en klare gerechten in vier Jumbo-supermarkten in Stad.

Over FLO. hebben we al een paar keer met lyrische pen geschreven. Het restaurant blinkt namelijk uit in de Israëlische keuken. Om specifieker te zijn: in die van Tel Aviv. En dan, om volledig accuraat te zijn, om de wijk Florentin. Vandaar ook de naam FLO., dat is de afkorting van die wijk. Dat is met voorbedachte rade gebeurd. De keuken van Florentin is namelijk rijk aan smaken en kleuren uit de hele wereld. Dat komt omdat de wijk rijk is aan culturen.

De keuken van Tel Aviv in de koeling van de Jumbo

Ook de keuken van FLO. is rijk aan smaken, gerechten, geuren en kleuren, met een vooral Arabische en mediterrane invloeden. En aan het roer staat een chef die ervaring heeft opgedaan bij de beste restaurants van Nederland en België. Kortom: FLO. is een uitstekende plek voor goed en verrassend lekker eten.

En daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer per se naar het restaurant (om daar de afhaalbox voor thuis te scoren). Want vier supermarkten van Jumbo in Stad hebben sinds maandag een speciale koeling in de winkel waarin zeven verse gerechten of dipjes van FLO. te koop aan bieden.

Dipjes, salades en desserts

Emile Bos van FLO. legt uit: “We verkopen zes van onze bekende en huisgemaakte dipjes als hummus, baba ganoush en de Jalapeño. Daarnaast verkopen we de parelcouscoussalade, de orzosalade en twee zetmeelgerechten. En er liggen een paar desserts van ons in het koelvak. Het zijn allemaal kant en klare producten voor mensen die kwaliteit willen, maar geen tijd hebben om zelf te koken.”

Volgens Emile zijn de eerste resultaten goed. De producten worden goed verkocht en is het een aanvulling op wat FLO. verder doet in coronatijd. “We hebben natuurlijk de Balagan Box voor thuis. Daarin zitten zeven gangen voor twee personen die thuis nog even in de oven of op het vuur moeten. Daar wilden we niet iets uithalen om in het koelvak te leggen. Daarvoor hebben we gekozen voor kleinere losse gerechten en die vallen kennelijk in de smaak.

Platform voor lokale restaurants

Pieter Kruizenga van de Maripaangroep (eigenaar van vele Jumbo’s in en om Stad) is ook erg content met de samenwerking. “We willen al langer ruimte maken in onze winkels voor lokale restaurants. Dankzij corona is dat proces versneld in gang gezet. FLO. is de eerste, maar we hopende komende periode meer gerechten van Groningse restaurants in het schap te hebben.”

En dan niet om de restaurants uit te buiten, benadrukt Pieter. “Het moet een meerwaarde hebben voor het restaurant en ons. Vanwege corona was het nu een goed moment om het in de markt te zetten, maar daar kwam nog behoorlijk wat bij kijken”, aldus Pieter. “Bij de patatboer of een restaurant haal je eten en dan ben je weer weg. Wij moeten voldoen aan allerlei regelgeving omtrent productinformatie. Hoeveel zit erin van welke stof en wat is daarvan de voedingswaarde, dat moet allemaal op het etiket. Maar daar zijn we met FLO. erg snel uitgekomen.”

De deelnemende Jumbo’s

De komende periode verschijnen dus meer gerechten van lokale restaurants in het koelvak van Jumbo in Stad. Volgens de wandelgangen is Het Feithhuis het volgende restaurant. “Het moet elkaar gaan versterken en een eigen platform worden binnen onze winkels, zodat we elkaar sterker kunnen maken. Uiteindelijk gaat het erom dat we de haastige klant een lekker, voedzaam, vers en lokaal kant en klaar-gerecht kunnen aanbieden.”

De Jumbo aan het Linnaeusplein, Wilhelminakade, Beren en Jumbo Foodmarkt Europapark verkopen de gerechten van FLO. Ze gaan daar voor 3,50 euro over de toonbank.

Psst, hier meer afleiding: