Amsterdam claimt na Suarez ook het succes van de Mystery Baby

https://www.youtube.com/watch?v=IWHLU4j6AN0

De Mystery Baby staat aan de vooravond van wereldverovering. De guitige baby verschijnt inmiddels in alle uithoeken van de wereld. Bij iconische gebouwen als de Sagrada Familia en imponerende natuurparken zoals de Rocky Mountains.

Gevolg is dat velen het succes, dat in Groningen is begonnen, claimen. Met als eerste natuurlijk Amsterdam. Succes kopiëren of stelen doen ze wel vaker in de hoofdstad. Denk maar aan de oude Herepoort, de complete binnenstad of Suarez. Naar Europa gehaald door Groningen, maar Europees doorgebroken in Amsterdam. Scoren met iemand anders zijn fame, typisch 020.

Mystery Baby in Bogota Colombia

Mystery Baby in Bogota Colombia

Na Suarez is de Mystery Baby aan de beurt

Nu is de Mystery Baby aan de beurt. Bedacht door Groningse studenten en vanuit 050 heeft de olijke kop de hele wereld veroverd, maar ineens is het een Amsterdamse vinding. “Vorige maand toen ik in Amsterdam was, sprak ik met een groep Zwitsers in een kroeg. Aan het einde van het gesprek wilden ze iets met mij delen,” schrijft toerist Peter Comiskey op zijn blog.

“Plotseling pakte een van hen een sticker en gaf die aan mij. Op de sticker was niets meer te zien dan het gezicht van een baby. Ze vertelden dat het de Mystery Baby was. Een virale sensatie die was begonnen in Amsterdam. De beweging bestond uit een groep mensen die deze sticker door de hele stad verspreidden en later over de hele wereld.”

Mystery Baby in de Trump Tower in New York

Eierbal, Martinitoren, Grote Markt en de Mystery Baby

Wat een gelul. De Mystery Baby is net zo Gronings als de eierbal en de Martinitoren. Hoewel het natuurlijk een kwestie van tijd is voor Amsterdam die ook claimt. Gelukkig pakken de gasten achter de Mystery Baby het nepnieuws heel hard aan. Met nog meer non-info zodat het artikel van Peter nergens meer op slaat maar wel heel hilarisch is.

Dat begint al met de naam van de marketingmanager van de Mystery Baby: Tjibbe Tjeerdsma. Jelle Jelsma had ook gekund. Wat volgt is een epistel dat zo bizar is, dat het vreemd is dat de auteur het klakkeloos als de waarheid heeft opgeschreven. Zo meldt Tjibbe dat de Mystery Baby eigenlijk een Hongaarse student is.

Verse lading stickers klaar voor distributie

Lol

Tijdens zijn studie in Nederland was hij een keer zo high van veel te veel ketamine dat hij niet meer kon stoppen met lachen om zijn eigen babyfoto. Hij vertelde dat hij de foto overal op de wereld wilde verspreiden om mensen aan het lachen te maken en het zelfde blije gevoel te geven. Helaas overleefde de Hongaar de avond niet.

Tijdens de tocht naar huis donderde hij met zijn fiets in een kanaal en schoot zo onder het ijs. De mannen achter de Mystery Baby wilden zijn laatste wens waarheid laten worden en zo is Mystery Baby begonnen, volgens Tjibbe en Peter dan. Twee weken na het overlijden verschijnen de eerste stickers in het Nederlandse straatbeeld van de baby.

Wereldverovering vraagt om update

De baby wordt in de volksmond al snel de Mystery Baby. “Ze hadden geen idee dat het eigenlijk de ‘ketababy’ was”, vertelt Tjibbe in het artikel van Peter. Die overigens wel terecht opmerkt dat de baby inmiddels de hele wereld aan het veroveren is. Tjibbe daarover: “Het gekke idee, dat is ontstaan door gebruik van ketamine, blijkt briljant te zijn.” Dat klopt.

Overal is de baby. In Groningen, Leeuwarden, Boerenkanaalsterveen, Moskou en New York. De baby verovert meer terrein en lichaamsdelen. Sinds ons laatste interview zijn er honderdduizenden stickers bijgekomen. Daarom is het tijd voor een update met lui achter het fenomeen. Keep you posted. Check ondertussen hier ons dossier over de baby of de Facebookpagina Mystery Baby.

Psst, hier meer afleiding: