Amsterdamse bierbrouwerij De Prael opent proeflokaal en brouwerij in Groningen

De Prael opent een bierbrouwerij en proeflokaal in Groningen. De Amsterdamse brouwerij heeft het oog laten vallen op een pand aan het Boterdiep, direct naast Simplon.

De bedoeling is dat dit jaar de deuren opengaan van De Prael. Behalve een bierbrouwerij komt er dus ook een proeflokaal waar mensen het speciaalbier van De Prael kunnen slobberen. Het allerleukste is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt er komen te werken. Erg goed vinden wij hier op de redactie.

De Prael: genoeg keuze

Het Groningse re-integratiebedrijf WerkPro gaat de brouwerij en het proeflokaal leiden. Dat gebeurt via een franchise-model. De bierbrouwer doet al dertien jaar erg goede zaken in Amsterdam, waarop ze besloten een franchise-organisatie op te zetten. Groningen wordt een van de eerste nieuwe vestigingsplaatsen.

In het assortiment van De Prael zitten heel veel speciaalbieren. Denk aan Tripel, Scotch Ale, Barleywine, Qudruppel, D.I.P.A., Pale Ale, Dortmunder en seizoensbieren. Genoeg keuze dus. Wanneer de brouwerij en proeflokaal exact opengaan, is bij ons helaas nog niet bekend.

Bron: Smaak van Stad.

Prael

Ga het gesprek aan ( comments)