André Dokter opent Takehouse in centrum: afhaal voor spare ribs en boerenijs

Het oude pand van TOET waar Takehouse komt

De coronacrisis betekent ellende voor horecamensen, waar onze Stad nogal veel van kent. Maar het noopt ook tot creativiteit en solidariteit. Goed voorbeeld daarvan is Takehouse André Dokter dat op 28 mei opent in het voormalige pand van TOET aan de Ubbo Emmiussingel.

Het plekje is daalders. Op de doorgaande route van het hoofdstation naar de binnenstad. Toch stond het pand leeg nadat TOET was vertrokken, maar niet lang meer. Andé Dokter, bekend van Steakhouse André Dokter in Briltil en het Zusje van André Dokter in de Oosterstraat, opent donderdag Takehouse André Dokter.

Afhaal voor spare ribs, saté en boerenijs

Het wordt geen volledig restaurant zoals we dat kennen van André, met genoeg ruimte om uitgebreid te dineren. Takehouse richt zich namelijk alleen op afhaal met een beperkte menukeuze, maar wel met de bekende en bewierookte kwaliteit. “We verkopen straks spare ribs van varkens- en kalfsvlees met rauwkost en een gepofte aardappel. Daarnaast hebben we saté en Groninger boerenijs uit Niehove”, legt André uit.

Support your locals

De bedoeling is dat komende donderdag de zaak al wordt geopend. “We hebben twee weken geleden akkoord gekregen van de gemeente, die zich gelukkig erg soepel opstelt”, vertelt Peter Havinga, werknemer van André Dokter. “We konden direct beginnen en hebben daarbij hulp gekregen van een paar ondernemers. Zo mogen we van Beijck Catering een productiekeuken gebruiken, Spijkerman Evenementenverhuur levert de keuken voor in het pand. “Dat zijn allemaal bedrijven die dankzij corona niet veel meer te doen hebben. Daarom is het erg fijn dat we met zijn allen dit kunnen opzetten.”

Pop-up voor twee maanden

Het Takehouse krijgt overigens een tijdelijk karakter. Het wordt een pop-up-afhaalrestaurant voor de komende twee maanden. Om de crisis te overbruggen. André: “Op deze manier hopen we al ons personeel aan het werk te kunnen houden. Dat lukt namelijk niet in onze restaurants met 1,5 meter afstand.

Takehouse André Dokter aan de Ubbo Emmiussingel is vanaf 28 mei zeven dagen in de week open, in eerste instantie alleen voor eten. Vanaf 2 juni wordt ook het schepijs uit de regio verkocht. Het afhaalrestaurant is dan elke dag vanaf 12 uur geopend voor de verkoop van ijs. Vanaf 17:00 tot 20:00 uur gaan de spare ribs en sateetjes over de toonbank.

Bestellingen kunnen elke dag vanaf 15:00 uur worden doorgegeven op het telefoonnummer 050 – 2110501.

Hou voor meer info de socials van Stakehouse André Dokter en het Zusje Van in de gaten.