Anti-abortus-radicalen mogen niet meer voor de kliniek demonstreren en vrouwen lastigvallen

abortuskliniek schuiling

Na uitgebreid wikken en wegen legt burgemeester Schuiling van Groningen toch beperkingen op aan anti-abortusbetogingen. Demonstranten mogen niet meer op de stoep vóór de Stimezokliniek aan de Radesingel staan.

“Zo heeft iedereen de gelegenheid om vrij de kliniek in te kunnen’’, licht Schuiling woensdag toe. “Dus je hoeft niet te worden aangesproken, je hoeft geen folder te krijgen, je kunt ook een kliniek verlaten zonder dat je wordt aangesproken.”

Demonstratieverbod voor hele stoep

Het hele trottoir tussen de Trompbrug en de Verlengde Oosterstraat is voortaan verboden terrein voor de demonstraties. Die mogen wel aan de overkant van de Radesingel plaatsvinden. “Als een bezoeker zegt: ik ben wel benieuwd wat deze betogers te berde hebben te brengen, kunnen ze alsnog met hen in gesprek.’’

Naar aanleiding van de klachten, ophef en verontwaardiging over de intimiderende protesten heeft de gemeente de afgelopen tijd een mystery guest ingezet. Daarbij bleek dat in een enkel geval vrouwen zelfs werden achtervolgd na het verlaten van de kliniek.

Psst, hier meer afleiding: