Appartement te huur: douchen naast de keuken in een hok van 18 m2 voor 473 euro per maand

De Groningse woningmarktgekte gevangen in een advertentie op Pariarius. Op de verhuursite wordt een appartement aangeboden in de Korrewegwijk voor 473 euro per maand. Dat is op zich geen gek bedrag voor een zelfstandige woning in Stad, maar schijn bedriegt.

Het kot bestaat uit een kamer van 18 vierkante meter met daarin alles wat een woning zelfstandig maakt, opdat er wettelijk meer huur mag worden gevraagd. Zo heeft de kamer een eigen keuken, een leutje balkon, ruimte voor een bed of een bank, een tafeltje en er is zelfs een douche. En superchill: je kunt koken terwijl je onder de regendouche met massagestralen staat. Fucking awesome, en dat voor maar 473 per maand.

Maxx verhuurt meer van dit

Maxx Vastgoed is de aanbieder van het appartement en verhuurt meer van zulks in dezelfde straat. Daar heeft de verhuurder zelfs een mooi filmpje van gemaakt, die hier met liefde gedeeld wordt. Mede omdat makelaar Wessel Coldenhoff het nietige stulpje aanprijst alsof het om Paleis van de keizer van Groningen gaat. Zo meldt Wessel dat het weliswaar een kleine plek is, maar dat er ook van alles mogelijk is.

“Zo kun je bijvoorbeeld een hoogslaper gebruiken. Daaronder kun je dan een bank, tafel of alles wat je maar wilt plaatsen”, zegt hij monter. Nou, ja, alles. Het is maar 1,80 bij twee meter en omzoomd met balken. Maar dut niks, door naar de keuken. Die is van alle gemakken voorzien. “Er is zelfs opslagruimte!” Weliswaar maar een kastje, maar genoeg om een paar borden, blikjes groenten en brood in te bewaren.

Psst, hier meer afleiding: