Arriva vraagt om namen voor 18 nieuwe treinen: spam ze kapot met ‘eierbal’

Hoe grappig en eervol zou het zijn als er dadelijk een trein rondrijdt in het Noorden die ‘Eierbal’ heet? Klinkt als een utopie, maar het kan zomaar de waarheid worden. Om het te realiseren hebben we echter wel wat hulp nodig.

Vanaf 2021 rijden achttien nieuwe treinen van Arriva op de lokale spoorlijntjes in het Noorden. Al die treinen moeten een naam krijgen, en dan het liefst eentje die betekenis heeft in het Noorden. Zo zijn eerder treinen vernoemd naar bekende Noordelingen zoals Jan Uitham (Groningse schaatser), Jan Pelleboer en Foppe de Haan.

Daarom de eierbal-trein

Dit keer hint Arriva op bestemmingen in het Noorden als naam voor de trein. “Maar het kan van alles zijn, waar je maar kan denken”, vertelt de woordvoerder tegen RTV Noord. “Een natuurgebied, festival, stad of dorp, een kerk, een museum of fontein. Iedereen kan meedoen, reiziger of geen reiziger.”

Zo ongeveer

In het begeleidende filmpje werpt Arriva zelf alvast een paar mogelijke namen op: ‘Waddenzee’ en ‘Forum’. Dat zijn natuurlijk enorme trekpleisters en iconen in het Noorden. Maar ze komen niet in de buurt van de status die de heilige eierbal in Stad en Ommeland heeft. En de eierbal kan ook prima een bestemming zijn. Zo ken ik een stand-up comedian die om de zoveel tijd vanuit het midden van het land de trein pakt naar Stad om een eierbal te scoren.

Inzenden maar!

Arriva heeft een speciale website in het leven geroepen waar iedereen van 6 november tot 21 november een suggestie voor een naam plus motivatie achter kan laten (kun je ook nog prijzen mee winnen). De jury pikt dan 36 namen uit alle inzendingen waar het grote publiek vervolgens de achttien namen uit mag kiezen die op de treinen belanden. Eierbal dus. Eierbal.

Motivatie: “Eierbal is het dna van Groningen.”

Psst, hier meer afleiding: