Audio Adam piekt bij pre-release in Plato

Audio Adam

Audio Adam – foto Albert Everaarts

Afgelopen zondag treedt Audio Adam op in Plato aan de Oude Ebbingestraat. De band, die voor de helft uit Groningers bestaat en voor de helft uit Utrechters, speelt voor de volle platenzaak een paar nummers van hun nieuwe album Moving Down The Grey Line.

Het album komt officieel pas 4 maart uit, tijdens een show in de Ekko in Utrecht, maar de Groningse fans mogen alvast voorproeven op de nieuwe langspeler en genieten van een showtje. En genieten was het zeker.

Audio Adam wordt volwassen

Audio Adam laat gedurende het optreden zien dat ze gegroeid zijn. De opbouw van nummers en de fine-tunung is net iets nauwkeuriger in vergelijking tot het eerste album. Toch is het lastig voor de heren om het publiek mee te krijgen bij wat potentiële meezingers.

Wat wil je ook, als je puur je nieuwe nummers speelt. Het enige nummer dat al wat bekender is ‘If It Takes You Home’, dat de hele maand januari op de 3FM-playlist stond. Desondanks speelt de band hun nummers strak, zingen zuiver en wordt Plato tijdens het optreden voller en voller.

Audio Adam doet toch goed zijn best om het publiek mee te krijgen. Bij een catchy, maar ritmisch bijna onmogelijk, klapdeuntje probeert een enkeling nog wat danspasjes, maar al snel valt het publiek terug in klappen op de maat of goedkeurend het hoofd op en neer bewegen.

Waardering

Na ieder nummer volgt gelukkig wel een luid applaus voor Audio Adam. De bandleden kunnen dan alleen nog maar met een glimlach ‘dankjewel’ zeggen en nog maar eens te benadrukken dat de CD al te koop is voor de aanwezigen.

De blijk van waardering voor het optreden volgt pas echt als de mannen klaar zijn met spelen. Als een gek wurmen de eerste mensen zich naar de balie waar mensen de CD of de combi-deal met T-shirt willen kopen. Al snel staat er een rij voor zowel de CD- als de signeersessie, die een kleine meter verder aan de balie klaar staat. Vrolijk maken de bandleden een praatje met de fans en bedanken ze hen voor de komst.

Tevreden druppelen de fans na afloop buiten. De generale voor de show in de Ekko is een succes voor Audio Adam. Zuiver spelend, tevreden publiek en een mini-stormloop op het album was het hoogst haalbare en dat hebben ze voor elkaar gekregen. Chapeau!

Door: Youri Bakker – meer info over Audio Adam

Psst, hier meer afleiding: