Auti-team: voetbalteam voor kinderen met autisme

Auti-team SV Lycurgus

Kinderen met autisme hebben moeite om aansluiting te vinden bij ‘normale’ leeftijdsgenootjes. Dat zie je op school, dat merk je op sportverenigingen. En daarom komt voetbalvereniging SV Lycurgus dit seizoen met het auti-team.

Het auti-tieam is voor kinderen van 6 tot en met 20 jaar met autisme of een aanverwante kenmerken. “De teams zijn niet groter dan 10 kinderen,” vertelt Desiree Lem, samen met Monique Engelage gaat ze het Auti-team begeleiden.

Ervaring met autisme

Beide meiden hebben achtergrond in de zorg voor kinderen met autisme. Monique is psychomotorisch therapeut en Desiree is al vijf jaar ambulant begeleidster bij verschillende gezinnen.

“Via mijn werk kwam ik erachter dat heel veel kinderen met autisme graag willen sporten, maar eigenlijk nergens terecht kunnen. Er zijn geen verenigingen met de juiste kennis en begeleiding in het Noorden,” vertelt Desiree over het ontstaan van het idee.

Auti-team begint donderdag

Meedoen met een ‘gewoon’ sportteam is er voor kinderen met autisme vaak niet bij en dus besluit Desiree zelf sportverenigingen te benaderen met de vraag of ze een Auti-team kan opzetten. SV Lycurgus vindt het een goed idee en hapt toe.

En zo start morgen (donderdag 20 augustus) de eerste training voor het auti-team om 16:00 uur bij SV Lycurgus. Inmiddels hebben zijn vier kinderen aangemeld voor het auti-team, er kunnen dus nog veel meer kinderen bij. Meer informatie daarover? Mail naar [email protected] of bel met Desiree: 06-83567501

Psst, hier meer afleiding: