Awesome: Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen naar Grunn!

Klap die zwarte kleurspoeling maar in je haardos, zet je bakkes op standje emo en zorg dat je 14 juni 2020 in Stad bent: Green Day komt d’r an! En ze nemen Fall Out Boy en Weezer mee. Gewoon, omdat het kan.

En omdat Groningen onderdeel uitmaakt van Green Days’ Hella Mega World Tour. Die begint 13 juni in Parijs, waarna de boys slechts een dag later naar Groningen tuffen. Inclusief Fall Out Boy en Weezer. Ook geen kleine jonkjes in de business.

Kaartverkoop start op 20 september om 10:00 via Ticketmaster.

Nieuwe ploat

De tour van Green Day is overigens geen toeval, ze komen in februari 2020 met een album. En die nummertjes moeten ook live gebeukt worden. Logisch.

En ben je nou retenieuwsgierig naar die verse plaat? Lucky you. Samen met de bekendmaking van de tour knalde de band vandaag ook hun eerste single online: Father of all. Bovenaan het artikel te beluisteren.

Welcome home, boys!

Fun fact: Green Day stond eerder in Stad. Dat was in 1994 in de kleine bovenzaal in Simplon. Voor honderd man en een paardenkop.

Ook support act Weezer stond al eens in Groningen, zij speelden in 1995 in Vera voor een uitverkochte zaal.

Stadspark Live

De optredens van de drie bands op 14 juni zijn geen onderdeel van het festival Stadspark Live, dat vindt namelijk een weekje later plaats.

Dit jaar regelden zij Sting al als internationale ster, maar het is te verwachten dat Stadspark Live ook in 2020 weer iemand van statuur in de Groningse lap groen neerzet om wat deuntjes te pingelen.

Kortom: 2020 is aan. Nu al.

Wie neem jij mee naar het Stadspark? Tag in de comments op Facebook!

Psst, hier meer afleiding: