Bakker Verhuur reageert met veel huilie op uitzending SBS6 – ons advies: zoek hulp

Bakker Foute Boel

Bakker Verhuur was gisteravond te zien in de uitzending van Foute Boel op SBS6. Dat was geen reclame voor de makelaar, integendeel. Er werd een ontluisterend beeld geschetst van een soort psychopaat die krijsend huurders uitscheldt en bedreigt. Precies zoals wij Robert hebben leren kennen na talloze geluidsfragmenten, verklaringen en een van de meest bizarre interviews die we ooit hebben gehad.

Twee uur voor de uitzending gaat Bakker in de tegenaanval. Precies een uur nadat wij de aankondiging van Foute Boel publiceren, met daarin beknopt onze Bakker-ervaringen uitgeschreven, stuurt Bakker een appje naar zijn huurders. In het bericht gaat de makelaar uitgebreid in gebrekkig Nederlands in op de aantijgingen die wij gepubliceerd hebben en die SBS uitzendt. Komt er in het kort op neer: Bakker treft geen blaam. De boodschapper is fout. Komt ‘ie, inclusief spelfouten en gaar Nederlands:

Appje van Bakker

“Dit is een verhaal van vijf jaar geleden/ vorig jaar in interview met Willem Groeneveld heeft hij mij bedreigd met dit verhaal wanneer ik niet stop met mijn verhuuractiviteiten zou hij mij ter schande maken/ het hele jaar door valse berichtjes op Facebook/ langs de zaak fietsen/ je naroepen/ niet bij mij ook bij andere verhuurmakelaars/ constant treiteren en jennen/ ik sta voor voor mijn klanten/ ik sta achter mijn werk verder ben ik vroeger misschien te enthousiast geweest maar nooit mensen fysiek benaderd of benadeeld maar Willem Groeneveld is een provacateur die niet van ophouden weet en hij zal iedere verhuurder in kwaad daglicht zetten totdat hij keer de verkeerde treft en dan is zijn verhaal jammergenoeg ten einde/ gelukkig kennen mijn  juurders als een goed en als oplossend persoon, hopelijk heb ik je weten te overtuigen (spooksmiley)/ gewoon blijven lachen (nog een rits emoticons).”

Wel Bakker, aangezien je de telefoon niet opneemt en waarschijnlijk buk en cover speelt na gister, moeten we maar eem via deze weg reageren. Moet wel, want je verkondigt nogal wat aantoonbare onwaarheden. Ten eerste is het geen verhaal van vijf jaar geleden. Dergelijke verhalen over jou gaan nog steeds rond, inclusief bewijzen in de vorm van mailtjes en geluidsfragmenten. In onze mailbox zitten alleen al een stuk of twintig oude en verse vergelijkbare aantijgingen over jouw persoontje. Ten tweede heb ik je absoluut niet bedreigd.

Belofte in plaats van bedreiging

Je doelt allicht op dat bizarre interview van een uur dat Stefan Bleeker en ik met je hadden op het terras van Het Paleis. Van dat interview hebben de opname in bezit. Gelukkig maar, want daarmee kunnen we aantonen dat je aan het liegen bent. Gaandeweg het interview betuig je met tranen in de ogen spijt, en je belooft: “Ik doe dit nooit weer. Vanaf nu ga ik eerlijk werken. Daar mogen jullie me aan houden en anders mogen jullie me aan de schandpaal nagelen.” Het is dus geen bedreiging, maar je eigen belofte waar we je aan houden.

Bakker VErhuur Carolieweg

Kantoor van Bakker Verhuur aan Carolieweg

We hebben ook niet geëist dat je stopt met je verhuuractiviteiten. We vinden daar wel wat van en hebben gezegd dat we je in de gaten houden. Maar dat is heel wat anders dan eisen dat je stopt met je werk. Daarnaast heb je ons in een van je doldwaze buien opgebeld en door de telefoon geschreeuwd: “Ik stop volgende week met mijn zaak. Heb je dan je zin?” Maar ook dit is weer heel wat anders dan jij appt naar je huurders. Ten derde: ja, ik fiets weleens langs je zaak. Ligt op de route naar kantoor. En soms zeg ik dan ook: “Moi Bakker!”

Hahaha “te enthousiast”

Als vierde punt wil ik graag ingaan op “ik ben vroeger misschien te enthousiast geweest”. Dat vertelde je ook in het interview. Direct daarna beloofde je plechtig beterschap en het nooit weer te doen. Overigens is ‘iets te enthousiast’ een enorm eufemisme voor ronduit crimineel gedrag. Na het interview hebben wij een shitload aan nieuwe klachten over je ontvangen. Je gedraagt je nog steeds als een idiote en criminele makelaar. Punt vijf gaat over fysiek benaderen. Wij hebben nooit gesteld dat je mensen fysiek hebt aangevallen.

Wel melden we dat je mensen oplicht, bedreigt, uitscheldt, intimideert en meer van dat, getuige ook de uitzending van Foute Boel. Dat is inderdaad wat anders dan iemand in elkaar rammen. Maar een meisje van net achttien, dat voor het eerst op eigen benen staat in een vreemde stad, oplichten, intimideren en bedreigen is ook behoorlijk ziek. Punt zes gaat over dat ik een provocateur ben. Dat klopt wel, maar lijkt me nog altijd een stuk beter dan iemand die het halve wetboek der strafrecht bezigt, niet waar?

Gratis advies

Overigens weet ik wel van ophouden, maar zolang een verhuurder of makelaar fout doet, hijgen wij (en ik dus ook) in de nek. Dat kun je ons niet kwalijk nemen. Dat is wat we doen. Mensen waarschuwen voor dubieuze verhuurders. Dat is zelfs een van de taken van journalistiek. Dan nog eem het zevende punt aansnijden, dat gaat over dat ik een keer de verkeerde tref en “dan is zijn verhaal jammergenoeg ten einde.” Wat bedoel je hiermee, is dit een soort dreigement, of hoe moet dit gelezen worden?

En tot slot, punt acht alweer, over je afsluiting in het appje. Gelukkig kennen je huurders je als een goed en oplossend persoon. Proest. Daarom puilt onze mailbox uit met concrete klachten inclusief bewijzen, daarom zijn huurders als de dood voor je, daarom staan er tientallen schrijnend slechte recensies over je op internet. Omdat je zo’n warme gast bent. Alles overwegende komen wij hier op de redactie maar tot een advies: misschien wordt het tijd om geestelijke hulp in te schakelen, voor er echt slachtoffers vallen.

Psst, hier meer afleiding: