Banden en hooibalen langs A7 bij Marum in de fik. Iets verderop spookrijden met trekkers

Een groep boeren is vrijdagavond de snelweg A7 opgereden in de richting van Drachten naar Heerenveen. FOTO NOORDERNIEUWS

Onverlaten hebben afgelopen nacht opnieuw zooi in de fik gezet langs de A7. Gaat om banden en hooibalen en dat ter hoogte van viaduct Postdijk bij Marum. Dat meldt 112Groningen.nl.

De brandweer van Marum is vannacht een uur bezig geweest met he blussen van de branden. Iets verderop in Jellejelleland reed een roedel van 15 trekkers tegen het verkeer in op dezelfde snelweg. De politie had de A7 geblokkeerd, daarop keerden de boeren om en reden ze spookrijdend terug. Iets verderop was weer een politieblokkade, maar die werd omzeild door over de berm te rijden.

Hardste acties ooit aangekondigd

Gister gaf Farmers Defence Force-leider Mark van den Oever al aan dat Nederland zich op moest maken voor de hardste acties ooit. Dat zei hij nadat het overleg met Remkers, waar FDF niet bij wilde aanschuiven was mislukt. En als ze op de democratische wijze niet hun zin krijgen, dan maar met geweld, intimidaties en bedreigingen. Zo werkt dat natuurlijk ook in de parlementaire rechtstaat.

Er zijn inmiddels ook mensen aangehouden voor de protesten op en rond snelwegen. Twintig man in totaal in het Noorden zelfs. Waarvan eentje voor afval dumpen en brandstichten op de A7, onder andere bij afslag Westpoort. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudings volgen.

Opdat u het weet als u de (snel)wegen rond Groningen moet berijden. Er is kans dat boeren en anderen demonstreren op de weg met blokkades, dumpingen en fikkie stoken.

Psst, hier meer afleiding: