Baudet twittert over ‘IS-ers’ bij Groningse foto van Afrikaanse christenen

Baudet hoax 2222

In navolging van wat lokale PVV-kopstukken retweet Thierry Baudet nu ook de overduidelijk hoax over koptische christenen in Groningen. Baudet suggereert dat het gaat om gevluchte Syriërs en IS-strijders, maar daar klopt helemaal niks van.

De bewuste foto is jaaaaren geleden gemaakt en duikt sindsdien regelmatig op in extreem rechtse krochten op internet. Steevast wordt vermeld dat het gaat om moslims. Zo delen twee kopstukken van de Groninger PVV de foto nog begin dit jaar. Zelfs nadat duidelijk wordt dat het gaat om een hoax houden ze voet bij stuk. Enige dat ze wel doen is janken bij de burgemeester over ons, omdat wij laten zien dat PVV Groningen bewust leugens verspreid om haat aan te wakkeren.

Hoax of niet, het scoort wel lekker

Goed, het is dus een hoax, dat is al vaak aangetoond. Het gaat om koptische christenen uit heel Noord Nederland die een keer per zoveel weken samenkomen in de kerk in Groningen. Direct na afloop van de dienst is deze foto gemaakt. Dat kan Baudet weten. Een keer de foto invoeren bij Google Picture Search en het is duidelijk. Maar dat doet de frontman van Forum niet. Integendeel: hij retweet klakkeloos de post van ene Peet, inclusief de leugens van Peet.

Volgens Peet is de foto het uitzicht als hij naar buiten kijkt op 26 november van dit jaar. “Het lijkt wel of ik in Syrië woon in plaats van Nederland.” Dat is een grote leugen van Peet. De foto is dus al jaaaaren oud. Zo oud zelfs dat de situatie ter plekke compleet is veranderd. En het gaat dus absoluut niet om Syriërs maar om koptische christenen uit voornamelijk Eritrea. Daar kun je van alles van vinden, maar niet dat het gaat om vluchtelingen uit Syrië en vermeende IS-strijders.

Forum voor Democratie was niet bereikbaar voor commentaar

https://twitter.com/peet00112744/status/1199255360449712129
Psst, hier meer afleiding: