Begin juni gratis Lazarus Festival in Nopla: muziek, workshops, lokale foodtrucks en Baxbierbar

Gratis en intiem in het groene hart van het centrum van Groningen. Met het Lazarus Festival heeft Stad er een op het oog mooi kleinschalig evenement bij. Op 3 juni vindt rond de muziekkoepel in het Noorderplantsoen de eerste editie plaats. De hele middag en avond zal een scala aan lokale en landelijke artiesten optreden.

Het Lazarus festival is geheel georganiseerd door een groep gepassioneerde Usva-studenten met een grote liefde voor cultuur, muziek en festivals. Met de gratis entree zal het festival voor iedereen toegankelijk zijn. Inclusiviteit, lokaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.

Secret garden

Op het affiche zijn tal van mooie namen terug te vinden, maar de eyecatcher is toch wel te horen wanneer de schemer inkickt. Het veld zal worden gevuld met groovy bangers gedraaid door niemand minder dan de Groningse up-and-coming DJ Coco Coquelicot. Haar eclectische verzameling van alternatieve pophits en house tracks zal zeker zorgen voor een grandioze afsluiting van het festival.

Het veld bij de muziekkoepel zal worden omgetoverd tot een secret garden waar lekker gedanst kan worden, maar er is ook zitruimte om even te chillen in de zon. Verder valt er te genieten van lekkere lokale Baxbiertjes die te krijgen zijn bij de Baxbierbar en is er heerlijk vega(n) eten verkrijgbaar, geserveerd door plaatselijke foodtrucks.

Tai Chi & Salsa

Naast muziek en horeca zijn er ‘s middags diverse workshops te volgen. Word helemaal zen en leer de Chinese vechtkunst Tai Chi. Toch meer zin in een gepassioneerde danssessie? Doe dan mee met de salsaworkshop.

Genoeg redenen om vrijdag 3 juni vanaf 14:30 een kijkje te nemen in het Nopla. Het Lazarus Festival is rond 23:00 uur afgelopen.

Psst, hier meer afleiding: