Video | Wim Bulten riskeert 100k boete: vijf Polen leven onder ‘mensonterende’ omstandigheden in zijn armetierig pandje

De Groninger vastgoedmagnaat Wim Bulten heeft een stevig tik op zijn vingers gekregen van de gemeente Groningen. Hij riskeert maximaal 100.000 euro boete als er mensen blijven wonen in een armetierig pandje van hem aan de Atoomweg in de stad Groningen.

Twee weken geleden werd het pand gesloten gesloten tijdens een onaangekondigde controle door een rits instanties en autoriteiten. De situatie waarin de vijf bewoners werden aangetroffen was ‘mensonterend’, volgens Hans Coenraads, woordvoerder van de gemeente. “De situatie was zo gevaarlijk dat zij de locatie direct moesten verlaten.”

Artikel gaat verder onder de foto

Dit is niet het dichtgespijkerde pand van vastgoedondernemer Wim Bulten, maar een ander pand waar handhavers recent controleerden op de schrijnende omstandigheden waaronder arbeidsmigranten worden gehuisvest. In de woonkamer – waar ook bedden staan – lag in een hoek een stapel bouwafval dat gebruikt wordt als stookhout voor in de open haard

Dwangsom

Nu blijkt de gemeente vastgoedondernemer Bulten een ‘last onder dwangsom’ te hebben gestuurd van 25.000 euro per overtreding, met een maximum van een ton. Die bestuurlijke boetes worden geïnd als het pand alsnog in gebruik wordt genomen als woning.

Een woordvoerder van Bulten Vastgoed zegt dat dit beslist niet meer zal gebeuren: “Wij hadden de opslagruimtes verhuurd aan een Pools bouwbedrijf, hier konden zij hun materialen kwijt en hun auto’s parkeren. Dat we vier man plus een vrouw aantroffen die avond was voor ons een verrassing.”

Lees het hele artikel op Dvhn.nl – door Bart Olmer

Psst, hier meer afleiding: