Beste terras van Groningen omgebouwd tot openluchtbios

terras

Het drijvende terras van De Toeter won eerder al de titel ‘Beste terras van Nederland’. Snappen we wel, want het is heerlijk biertjes sippen daar. Nu bouwen ze het ding eenmalig om tot openluchtbios. Top idee!

Mooi weer is coming. Nog even en de uitdagende blote benen en schouders nemen het straatbeeld over. Heerlijk. Drassigmakende borstpartijen en sixpacks waar de winterperiode hard aan gewerkt is, paraderen straks weer fier over het stadsstrand en in het Noorderplantsoentje een warme bries met de geur van barbecue. Jep, het zonnetje doet iets met Groningen.

Maar misschien wel het grootste voordeel van het stijgende kwik: de toffe evenementen die als paddenstoelen krokussen uit de grond schieten.

Cinema Ludina

Cinema Ludina is daar een van. Het evenement is vernoemd naar Tjalk Ludina, het schip dat de basis vormt voor het prijswinnende terras van De Toeter. Dat is best een oudje. Het ding stamt namelijk uit 1910 en is tegenwoordig naast superchille borrelplek ook een bierbrouwerijtje genaamd Rockin’ Ludina.

Multifunctioneel dus. En voor Cinema Ludina wordt het drijvende ding ook nog eens gepimpt met een groot wit doek. Kortom: dobberende openluchtbios incoming!

Hoe wat waar

Leuk en aardig, beetje film kijken aan het water, maar welke film gaan ze vertonen? Is niet bekend. Het event heet namelijk ‘Mystery Movie Night’ waardoor het avondje tot op heden in nevelen is gehuld. Prima, zolang het maar niet Titanic is, want dat is natuurlijk het lot tarten 2.0.

Waar: beste terras van Grunn
Wanneer: donderdag 17 mei 20:30 ‘deur’ open, 21:00 start film
Tickets: koop je hier en kosten €9,55

Ga het gesprek aan ( comments)