Voor de beste vegan driegangenmaaltijd moet je in Groningen zijn

vegan oude gasfabriek

Laatst hadden we al het nieuws dat Groningen in de top tien staat van meest vriendelijke Europese steden voor vegans, daar komt nu nog een schepje bovenop. In de Oude Gasfabriek in Groningen kun je namelijk de beste vegan driegangenmaaltijd van Nederland happen.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) publiceert elk jaar de lijst met meest vriendelijke steden voor vegans. Sinds dit jaar beoordelen ze daarnaast bij welke toko’s veganisten het beste kunnen eten. Die eettentjes krijgen dan de titel PETA Vegan Food Awards 2017. Met dit jaar dus een Groningse winnaar. Heuh.

Steeds meer vegan

De vraag naar veganistisch eten is nog nooit zo groot geweest. Van super-de-luxe tot de supermarkt, gevarieerde en interessante vegan opties duiken overal op. In 2017 heeft een groot aantal supermarkten, voedingsbedrijven, lunchrooms en restaurants het plantaardige eten omarmd door vegan producten en menu-items aan te bieden.

Google-zoekopdrachten voor ‘vegan’ zijn in de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd, en steeds meer bedrijven richten zich op vegans. Zeker in Groningen, waar bijna elk restaurant diervrije opties heeft. Er zijn zelfs een paar zaken die alleen maar vegan zijn. Zoals de supermarkt aan de Nieuwe Ebbingestraat en Anath bij het Noorderplantsoen.

Groningen de koningen

Maar voor de allerlekkerste vegan-hap in heel Nederland, moet je bij de Oude Gasfabriek in 050 zijn. PETA is vol lof over het restaurant: “Dit prachtige restaurant biedt gasten een luxe vegan driegangenmenu bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Deze maaltijden bewijzen dat luxe restaurants mooie schotels zonder vlees, eieren, of zuivel-‘producten’ kunnen aanbieden.

🌱WE HEBBEN GEWONNEN 🌱

Weten jullie nog dat we genomineerd waren voor @peta 2017 Vegan Food Awards in de categorie: ‘…

Geplaatst door De Oude Gasfabriek op donderdag 23 november 2017

Psst, hier meer afleiding: