Bestuurder die op snelwegblokkade botste werkt in Sappemeer. Bedrijf benadrukt dat het echt gebeurd is: “Geschrokken, maar blij dat goed is afgelopen”

Foto van Rijkswaterstaat

Op internet gaat een tweet van een of andere Manuel Belinfante viraal. Manuel zou namelijk de eigenaar zijn van de auto die woensdagochtend op een snelwegblokkade botste bij Meppel. En volgens Manuel is het allemaal gelul, hij zou al in februari een aanrijding hebben gehad en die foto zou nu misbruikt worden. Ook anderen trekken de foto in twijfel.

Dat is allemaal gelul. Quatsch die simpel te debunken is ook nog eens. Want de bomen op de foto zijn verdomd groen, gek voor februari. Ook bijzonder dat in de berm bloemen in bloei zijn. Het klimaat is van slag, maar nog niet zo in de war dat bomen en planten in februari al tot volle wasdom zijn gekomen. Wat het nog gekker maakt: het account van Manuel is alweer verwijderd. Edoch gaan lui, die juist prat gaan op eigen onderzoek doen, ermee aan de haal en zeggen ze in koor: “Er was geen botsing. Het is in scene gezet door de overheid. Kijk maar naar de tweet van Manuel.”

Artikel gaat verder onder de plaatjes

Hoax

Gaat goed met de man

Maar omdat veel van dat volk zeer achterdochtig is – tenzij het gaat om een tweet van een of andere Manuel, die wordt direct voor waar aangenomen – is Dagblad van het Noorden eem in de materie gedoken. De krant heeft onder andere gesproken met een woordvoerder van Spie in Sappemeer, de werkgever van de onderhoudsmonteur die op de blokkade reed. Eerst eem het goede nieuws: met de man gaat het goed. Hij is erg geschrokken, doet aangifte, maar is inmiddels weer aan het werk. In een nieuwe auto. Want zijn bedrijfsauto is bij het ongeluk total loss.

Zelf wil de man niet meer overal op reageren, hij wordt overspoeld. Maar zijn werkgever laat weten dat hij onderweg was naar een klus en achter een busje reed waardoor hij beperkt zicht had. “Het busje kon nog uitwijken, maar onze monteur was net te laat en knalde recht op de blokkade.”

Hoax

Ook over de complotdenkers die aan de haal gaan met het ongeluk wil de woordvoerder wat kwijt. Het bedrijf drukt die geruchten de kop in en meldt dat er inderdaad twee ongelukken geweest zijn. “Er zijn duizenden auto’s van Spie op de weg. Dat we dan af en toe een ongeluk hebben is niet zo gek.”

Lees meer op Dvhn.nl

Psst, hier meer afleiding: