Bevrijdingsfestivalgekte Stadspark: meer dan 100.000 bezoekers incoming

bevrijdingsfestival

Het wordt weer party-party in het Stadspark. Bier en vrijheid, een gouden combinatie. Hou er alleen rekening mee dat het met een tiende miljoen luitjes meer dan gezellig druk wordt.

Had je op Koningsdag al last van pleinvrees? Kom dan vooral niet naar het Stadspark op 5 mei, want dat wordt schouder aan schouder hossen en proosten. Er worden namelijk meer dan 100.000 mensen verwacht. Daar kun je een flinke polonaise mee maken.

Extra maatregelen

Maar het is niet alleen maar heel leuk dat er zoveel volk het Groninger Stadspark kiest als ultima plaza de party, maar ook best lastig. Vooral voor de organisatie dan. Crowdcontrol en zo. Daarom geen tent meer bij de Sena Performers Stage, maar een open podium. Wat overigens helemaal geen straf is, want het wordt knettertje mooi weer. Ook komen daar extra entreepoortjes, net als bij Dansen bij de Bus.

Een andere manier om de boel veilig te houden, is de programmering. Zorgen dat er op elk moment van de dag op meerdere plekken iets leuks is, zodat de massa zich verdeelt. Handig. En wel zo fijn dat je niet overal met je neus in de oksel van je buurman staat.

Waterpunten en muntjesgedoe

Bevrijdingsfestival Groningen 05

Ook is het hopen op genoeg waterpunten. Sta je de hele dag met een zonnetje op je knar het gras plat te stampen, dan is vocht belangrijk. Iets anders dan bier in ieder geval. Gelukkig komen er net zoals vorig jaar H2O-spots bij Dansen bij de Bus, de ingang van de Drafbaan en het Local Heroes Stage. Voor één muntje kun je dan een hervulbaar flesje halen en genoeg drinken zodat je niet dood gaat.

Muntjes kun je trouwens ook weer inleveren op een paar punten. Maar wat de geschiedenis ons leert, is dat het altijd ’n dikke heisa is. Veel mensen en beperkte kassa’s, betekent in één keer heel veel muntjes halen. Anders moet je nog een keer in de rij staan. Nou wil je de overgebleven muntjes wel weer inleveren op het eind van de dag. Net als honderdduuzend anderen. Succes.

Wordt mooi

Maar organisatorische mededelingen daargelaten: het wordt mooi. Lekker struun’n, bier drinken en vrienden maken, dát is Bevrijdingsfestival Stadspark. Veel plezier en we zien je daar. Moi.

Ga het gesprek aan ( comments)