Bier Roulette: geen gezeik meer over bier halen

Bier Roulette

VrijMiBo! Tijd voor borrels! Maar wie haalt het bier op en wie zet het koud? Bier Roulette, een Groningse vinding, geeft het antwoord.

Ga je met een groepje collega’s of vrienden borrelen, maar is er discussie over wie de drank haalt? Vul dan alle namen in op www.bierroulette.nl en de applicatie wijst iemand aan. Rete-handig natuurlijk, want dat maakt een eind aan heel veel onzinnige discussie’s.  

Ontstaan van Bier Roulette

Bier Roulette is een idee van vijf jonge ondernemers uit Stad, Sebastiaan Pasma (PixelQ), Jens Scholtanus (PixelQ), Jaap Dijkema (Goedkopekantoorruimte.nl), Arnoud Evenhuis (Buenaparte) en Pieter Tienstra (IT-Mediair). De gasten delen een kantoorruimte aan het Boterdiep en noemen zich samen Box-3.

Ze zitten allemaal op de eerste etage van het kantoorpand, terwijl de koffiemachine beneden staat. Elke keer is er weer discussie over wie de koffie moet halen. Om een einde de terugkerende discussie te maken, bedachten de mannen Bier Roulette.

Bier Roulette

“Het idee is een beetje uit de hand gelopen. We hebben het dezelfde dag nog ontwikkeld, getest en verder aangevuld met wat grappen en grollen. Daarna hebben we het laten zien aan collega’s en vrienden en die vonden het allemaal heel tof,” vertelt Pieter. “We hebben toen besloten het idee online te zetten.”

Retro is hip

Het resultaat is een hippe retro-website met pixels zo groot als suikerklontjes. “Lekker fout,” volgens de mannen. Op de website kun je alles aanpassen. Zo kun je instellen wie het bier moet halen, of koud moet zetten, of wie het moet atten. “Uiteraard kun je ook wijn of baco’s doen in plaats van bier,” verduidelijkt Pieter de mogelijkheden van de app.

Afgelopen vrijdag is de website officieel online gegaan en sinds deze week is de Facebookpagina opgezet. “Die heeft inmiddels al honderd volgers,” meldt Pieter. “Het aankondigingsbericht op Facebook is al 4.000 keer gezien.” En dat zegt wel wat. Het is begonnen als grap, maar kennelijk is er een serieuze markt voor. “Als het echt een hit wordt, dan gaan we ermee naar Heineken.”

Website
Facebookpagina

Psst, hier meer afleiding: