Bierfestival in Martinikerk – zuipen – proeven – lessen

Bierfestival
Bier is meer dan een drankje. En een kerk is meer dan een huis van God. Daarom is komend weekend het vierde bierfestival Groningen in de Martinikerk.

Vrijdag 11 en zaterdag 12 april staat het vierde bierfestival in Groningen op het programma. Na drie succesvolle festivals is de Martinikerk wederom gastheer van het gerstenatevenement.

In de Martinikerk worden tal van bijzondere bieren geschonken, die allemaal geproefd mogen worden. Verder worden verschillende wedstrijden georganiseerd en kun je een heuse masterclass volgen.

Bierfestival in drie sessies

Het bierfestival wordt in drie delen gepresenteerd. De eerste sessie is op vrijdagavond van 19:00 tot 23:00 uur. Sessie twee staat voor zaterdag op het programma van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdagavond is de afsluitende derde sessie van 19:00 tot 23:00 uur.

In totaal komen er ongeveer 5000 bezoekersnaar het bierfestival. Zij treffen in de Martinikerk ruim 125 verschillende bieren, stuk voor stuk proefbaar.

Proeve, zuipen en een masterclass

Behalve proeven en zuipen kun je ook verschillende masterclasses bijwonen. Mondiaal erkende bierkenners verzorgen boeiende lessen waarin verschillende bierthema’s voorbij komen en uiteraard wordt er geproefd.

Het bierfestival organiseert daarnaast een wedstrijd bierbrouwen. Amateurbrouwers worden uitgedaagd om het beste bokbier te maken. Het winnende biertje wordt in oktober verkocht via de Mitra.

Kaarten voor het bierfestival zijn te koop via de website en alle Primera-vestigingen. Foto geleend van de Facebookpagina van het festival.

Ga het gesprek aan ( comments)