Video | Bijzonder Sportief: Ellen doet absurde sporten in Stad

Een beetje fit blijven gaat niet vanzelf in deze tijden van massaconsumptie. Sporten biedt gelukkig uitkomst. Maar wat te doen als voetbal, volleybal of hockey niet je ding is?

Elke week weer door de wei achter een bal aanhuppelen is ook maar zo saai. Dat kan ook met een bootje met kleine doeltjes op het water. En dan de peddels gebruiken om de bal mee te vangen en te slaan. Klinkt als een prima vinding, en daarom bestaat waarschijnlijk al: kanopolo.

Bijzonder sportief

Kan gewoon in Stad, komt Ellen Grondijs in haar zoektocht naar absurde en hilarische sporten achter. Er zijn er zelfs zoveel dat we er een wekelijkse serie van maken: Bijzonder Sportief. Vanaf nu elke woensdagnamiddag een verse video waarin Ellen weer een opmerkelijke sport beoefent.

Wat te denken van zeemeerminzwemmen? Bestaat echt. True story. Of Boulderen? Dat is klimmen en puzzels oplossen tegelijk. En sowieso klimmen, op de hoogste klimtoren van Europa. Want die is gewoon in Stad. Hoe awesome? Verder kruipt Ellen bijvoorbeeld in de kartwagen.

Zoveel leuke sporten

Verder doet ze aan tricking, een soort freerunnen maar dan net wat anders. Ook gaat Ellen wakeboarden, onderwater-hockeyen En tot slot gaat ze mountainboarden. Dat is met een speciaal soort longboard met zieke afdalings, hellings en salto’s. Vanaf deze week elke woensdag rond de klok van etenstijd op al onze kanalen.

Zeemeerminzwemmen

Psst, hier meer afleiding: