Wordt dit straks een van de tofste hotspots van Groningen?

hotspot

Er wordt lekker doorgewerkt in Stad. Hier een straat eruit en gele klinkers erin, daar een boompje en ook het Forum begint vorm te krijgen. Maar misschien wordt dit plekje aan de Diepenring wel een van de chillere spots in Groningen.

Je herkent ongetwijfeld het karakteristieke tankstation aan het water. De BIM-pomp. Het skattige gebouwtje is ooit ontworpen door architect Willem Dudok en het is de laatste van 112 stuks die ooit in Nederland stonden. Niet gek dat het al een tijdje als Rijksmonument bestempeld is. Maar binnenkort wordt de pomp uit z’n functie ontheven. En dan?

Horeca

Tanken kan er straks sowieso niet meer. De gemeente heeft de verhuur van de grond per 1 juni 2018 beëindigd en Gulf start ergens anders in Groningen een onbemande pomp. Dus wat te doen met het achtergebleven architectonische hoogstandje? Een café met terras aan het water natuurlijk!

Het is namelijk een perfecte plek voor zomerchillings. En er circuleren al maanden afbeeldingen en sfeerimpressies op het wijde web. Die wijzen allemaal op horeca. Check hieronder maar. Er zitten zelfs plaatjes bij met compleet zwembad in de Diepenring. En al lijkt een infinity-pool in de gracht een beetje vergezocht, de bar/cafetaria lijkt er wel te komen.

Sfeerimpressie: Gemeente Groningen
Sfeerimpressie: Gemeente Groningen

Maar Ronnie Raangs, exploitant van het BIM-stationnetje, houdt z’n kaken stijf op elkaar. Al wil hij er volgens ingewijden maar al te graag een horeca-gelegenheid starten, schrijft Dagblad van het Noorden een tijd terug al.

Zeer gewilde plek

Maar er zijn meer kapers op de kust, zegt wethouder Van der Schaaf in datzelfde artikel. “Het is een waardevol gebouwtje op een mooie plek aan het water, in de stad.” Daarom blijft het afwachten wat er precies komt en wie het gaat exploiteren. Toch lijkt horeca het meest voor de hand te liggen.

En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Een duik in de Diepenring vanaf de nieuwe vlonder, biertje op het terras, bak nacho’s erbij. Kom maar door met Café Dudok. Met meer groen en het drijvende terras van Café De Toeter ernaast heeft dit echt de potentie om een van de meest relaxte plekken van Groningen te worden.

Word jij blij van een horecagelegenheid in de BIM-pomp, of heb je zelf een beter idee? Laat het weten in de comments op Facebook.

Psst, hier meer afleiding: