Binnenstad dit najaar twee dagen lang omgetoverd tot megamarkt met festivalvibe

Een foto van de Grote Markt in 2019 (Stef Steneker)

Een soort Bloemetjesmarkt XXXL, mét bijbehorende Duitsers. Op zondag 2 en maandag 3 oktober kun je als het goed is over de koppen lopen en stalletjes struikelen in het centrum van Stad. Op die twee dagen worden de ‘Groninger Marktendagen’ georganiseerd. En die 3 oktober, een maandag, is niet per ongeluk gekozen.

Daarover zo meer. Die ‘Marktdagen’ zijn een soort van terug van weggeweest. Het evenement heeft zich in de “coronabreak” doorontwikkeld tot een tweedaagse markt in de binnenstad. Hiermee is Groninger Marktendagen direct uitgegroeid tot de grootste markt van het noorden.

Variatie is het toverwoord

Alle markten die je je kunt bedenken worden hierbij samengevoegd: bloemen, antiek, vlooien, platen, vintage, waren, you name it. Er is ook veel ruimte voor lokaal met een speciaal provincieplein, waar je je kan laten verrassen door al het moois uit ’t Ommeland. Je vindt er de wereld aan bijzondere streekproducten.

Variatie is dus het toverwoord. De markt, te vinden door de hele binnenstad, wordt omlijst met muziek en een foodtruckplein. Samen met de gemeente Groningen, Groningen City Club en Marketing Groningen heeft de organisatie van de Groninger Marktendagen maar één doel; bijdragen aan een levendige binnenstad.

Duitse invasie

3 oktober is een nationale vrije dag in Duitsland, de Tag der Deutsche Einheit. Omdat dan ook de winkels in Duitsland gesloten zijn is een dagje naar de Groninger Marktendagen een gezellig uitje voor onze oosterburen. Shoppen, genieten van de horeca, overnachten en je onderdompelen in alles wat Stad en Ommeland te bieden heeft.

3 oktober valt dit jaar op een maandag waardoor er een mooie kans ontstond om ook de zondag toe te voegen en er een tweedaags evenement van te maken. Je zou dus gemakshalve kunnen stellen dat de zondag vooral voor Stad en omgeving is en de maandag de focus wat meer op de Duitse bezoeker ligt.

Deelnemen?

Een markt zonder standhouders is geen markt! Ben je enthousiast geworden over de opzet en wil je deelnemen aan één van de markten op Groninger Marktendagen? Klikkerdeklik hier. Aanmelden kan voor één dag of voor beide dagen, waarbij de voorkeur van de organisatie uitgaat naar deelname voor beide dagen.

Psst, hier meer afleiding: